McDonald's frifunnet i burgerstrid

McDonald's Norge er frifunnet i en rettsstrid der to franchisetakere mente burgerkjeden hadde pålagt dem å selge burgere med tap.

Torill Wennevold driver McDonald's-restauranten på Nidarvoll. 

Saken oppdateres.

I den ferske dommen fra Oslo tingrett fastslår retten at McDonald's ikke har gjort seg skyldig i kontraktsbrudd eller noen krenkelse av konkurranseloven som gir grunnlag for erstatning, skriver Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: McDonald's saksøkt for burgere til 10 kroner

McDonald's Norge er naturligvis svært fornøyd med tingrettens konklusjon.

– Vi er selvfølgelig glade og lettet over at Oslo tingrett har gitt oss medhold i saken som ble reist mot McDonald's Norge AS. Vi vil bruke tiden fremover til å gjennomgå dommen nøye. Vårt mål nå er uansett å legge rettsprosessen bak oss og jobbe for å levere god mat og service til kundene våre, sier kommunikasjonssjef Erik Lødding i McDonald's Norge i en kommentar.

De to franchisetakerne Torill Wennevold, som driver McDonald's-restauranten på Nidarvoll i Trondheim, og Knut Hordvik mener de i perioden 2009 til 2014 ble pålagt å selge hamburgere og cheeseburgere for ti kroner og at de dermed gikk med tap. En opprinnelig tredje saksøker inngikk forlik med burgerkjeden før saken kom opp for retten.

De to franchisetakerne er dømt til å betale 1,3 millioner kroner i sakskostnader, men har ikke bestemt seg for om de vil anke dommen til lagmannsretten.

Franchisetakernes advokat Sigurd Knudtzon sier saken like gjerne kunne endt med motsatt resultat.

– Faktumgrunnlaget i denne saken er så klart at dersom denne dommen er uttrykk for gjeldende rett er det ikke mulig å vinne fram med illojalitet som ansvarsgrunnlag fremover, sier Knudzon til avisen.

På forsiden nå