NTNU-selskap vant helsepris

Trondheimsselskapet Picterus har fått helsepris på en million kroner. Prisen går til den mest innovative og lovende ideen i et nytt norsk selskap innen helseindustrien.

Gunnar Vartdal og Lise Randeberg tok mot prisen på en million kroner på vegne Picterus. 

Saken oppdateres.

- Prisen betyr utrolig mye. Den betyr at vi får ferdig produktet vårt, sier Gunnar Vartdal, prosjektleder i det nye selskapet Picterus.

Picterus har laget en app som avdekker gulsott hos nyfødte. For det fikk selskapet, med bakgrunn fra NTNU, prisen DNB Healthcare 2015, på en million kroner. De får også muligheten til å få presentert seg for viktige investorer. Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, delte ut prisen på vegne av DNB Healthcare.

- Pengene betyr at vi får ferdig appen vår. Deretter blir det en egen jobb som trenger ny finansiering for å få produktet ut i markedet, sier Vartdal.

Først om ett år regner de med å ha produktet sitt ferdig. De tre gründerne i Picterus har alle medisinsk eller medisinteknisk bakgrunn fra NTNU. De håper også at prisen er med på å gjøre det lille selskapet kjent for investorer som kan bidra med kapital ikke minst for å få jobben ut på det internasjonale markedet.

Picterus vant hovedklassen i «Venture cup» da Midt-Norges beste gründere ble kåret under Innovator 2015 i august. Den gang fikk de med seg ære, berømmelse og 70 000 kroner.

Gode kandidater

- Det skjer mye innenfor helseindustrien i Norge for tiden. Mange gode kandidater meldte seg på konkurransen, og finalen holdt et svært høyt nivå. Flere av disse selskapene har potensial til å nå veldig langt, sier leder av DNB Healthcare, Terje Straume i en pressemelding.

- DNB ønsker at helseindustrien blir en viktig norsk industri i fremtiden og at flere norske selskaper kommer i kommersiell fase. Vi håper prisen er med på å sette søkelys på bransjen og vil bidra til å løfte selskapene. Vårt hovedmål med prisen er at både vinneren og de andre finalistene skal få vist seg frem ovenfor investorer, sier Straume.

LES OGSÅ: Gode ideer som forbedrer verden

40 konkurrenter

Picterus fikk prisen i konkurranse med 40 søker. Selskapene ble evaluert på innovasjonshøyde, forretningspotensial og plan for og gjennomføringsevne i forhold til utvikling av selskapet, heter det i pressemeldingen fra DNB Healthcare. I semifinalen og finalen ble også selskapene bedømt på evne til å presentere og formidle forretningsideen for jury og investorer.

LES OGSÅ: Vant teknologipris for blåmerke-forskning

På forsiden nå