Prezioso Linjebygg har hovedkontor i Molde og avdelingskontor blant annet i Trondheim.

Dette er den tredje store kontrakten de inngår i år. I januar fikk de en langsiktig kontrakt med Statoil, til en verdi av rundt tre milliarder kontrakter. Tidlig i februar inngikk de en avtale med BP verdt 180 millioner. Begge disse kontraktene gjaldt jobber offshore.

Den forrige kontrakten med Statoil gjaldt en avtale om tjenester innen isolasjon, stillasarbeid og overflatebehandling på ni installasjoner på norsk sokkel, blant annet på den nye plattformen Aasta Hansteen i det nordlige Norskehavet.

Jobb for ti år

Den nye avtalen med Statoil er også langsiktig, men denne jobben skal gjøres onshore.

- Vi skal levere isolering, stillas og overflatebehandling (ISO-fagene) for Sture-terminalen, og er på vegne av Gassco også tildelt tilsvarende kontrakt for Kollsnes prosessanlegg, sier Bernt Schjetne, salgssjef i Prezioso Linjebygg.

I en pressemelding skriver Prezioso Linjebygg at kontrakten, som har en varighet på ti år og en antatt totalverdi på 1,1 milliard kroner, i tillegg til ISO-fagene også innbefatter tjenester knyttet til blant annet tilkomstteknikk og rigging.

Må ansette flere

Prezioso Linjebygg har levert ISO-tjenester og tilkomstbaserte tjenester til Statoil i flere år.

- Den nye tildelingen er svært gledelig, og den bekrefter Statoils tro på vår evne til å levere kostnadseffektive tjenester med god kontroll på HMS og kvalitet, også på deres landbaserte anlegg, sier administrerende direktør Kristoffer B. Jenssen.

På kontoret på Sluppen i Trondheim jobber rundt 40 ingeniører og salgssjef Schjetne sier dette trygger jobbene. De vil også søke etter flere ansatte.

- Denne kontrakten betyr mye for oss i Trondheim, mye av engineeringen skjer her og det er også mange fra Midt-Norge som jobber offshore. Vi trenger gode nyheter som dette i en ellers ganske tung tid for bransjen, sier Schjetne.

Rammet av oljenedturen

Også Prezioso Linjebygg har vært nødt til redusere antall ansatte det siste året på grunn av nedturen i oljebransjen. I juni i fjor måtte 100 gå fra Prezioso Linjebygg.

Den siste kontrakten med Statoil starter opp umiddelbart, og det vil bli en gradvis oppstart på anlegget gjennom vinteren og våren.