Da er det nemlig NM i janitsjar, og i tillegg er det Kosmorama.

- Helga i uke 10 blir det tut og kjør fra tidlig til sent, sier Hilde Alice Kvernrød, hotelldirektør på Clarion hotell & congress på Brattøra.

Det var Byavisa som først meldte at dersom du planlegger langhelg i Trondheim helga før palmehelga, så har du et stort problem. Dersom du ikke allerede har booket deg et hotellrom selvfølgelig.

Ifølge Byavisa stiller det i år hele 117 korps på NM i janitsjar. Det er et par flere enn i fjor.

Tilreisende fra hele landet

NM i janitsjar er lørdag 11. mars. Erfaringsmessig vil mange av de 5000 musikerne som inntar byen ha hotellrom mer enn kun en natt.

- Mange kommer allerede torsdagen før, så hele denne langhelga er nok allerede fullbooket i store deler av Trondheim. Det kommer tilreisende fra hele landet, og vi kan glede oss over en svært bra hotellhelg. Vi har i tillegg en stor konferanse samme uka, så vi er godt fornøyde, sier hotelldirektør Kvernrød.

Forrige gang Trondheim fylte alle hotellrom var under havbruksmessen Aqua Nor.

Stor hotellkapasitet

Også Comfort Hotel Park og Quality Hotel Augustin har så å si allerede fylt opp alle rommene for helga i uke 10.

- Vil du hotellrom i byen den helga og ikke har bestilt, så kan du nok være for sent ute, sier operations manager Eivind Askeland.

- Det er ikke så ofte det er helt fullt i hele byen. Hotellkapasiteten har blitt stor de siste årene og det igjen har gitt lave priser, til sammen gir dette alle i bransjen en utfordring.Vi trenger helger som dette, sier Askeland.

Adresseavisen har tidligere meldt at Trondheim har den laveste snittprisen av de norske storbyene på hotellrom. Likevel står nesten alle av rommene tomme.

Janitsjar og Elton John

Også på Scandic Lerkendal begynner det å bli fullt.

- Per i dag har vi 50 ledige rom av 400. Jeg antar de siste rommene bookes snart også, slik at helga med både NM i janitsjar og Kosmorama blir stappfull, sier hotelldirektør på Lerkendal, Line Vikrem-Rosmæl.

- De fleste som har booket rom her er musikere, og jeg vet at flere av dem som skal på Kosmorama sliter med å få seg hotellrom. Det er ikke så ofte alle hotellrom er bortbestilt, det skjer kanskje fem helger i året og NM i janitsjar-helga er ofte én av dem. Neste gang det skjer blir nok helga Elton John skal ha konsert på Sverresborg, sier Vikrem-Rosmæl.

Det har heller ingen ledig seng i byen da Mark Knopfler og Roxette besøkte Sverresborg.