Bjørnevik fikk utbetalt flere hundre millioner

Skipsreder Ole T. Bjørneviks Boa PSV har fått tilbake pengene de betalte til et kinesisk verft.

Ole T. Bjørneviks selskap Boa PSV kansellerte i fjor sommer to skipsbygg som skulle bygges ved et verft i Kina. Nå har selskapet fått tilbake i overkant av 700 millioner kroner som ble betalt inn som forskuddsbetaling.  Foto: Kjell A.Olsen, Adresseavisen

Saken oppdateres.

Pengesummen utgjør rundt 110 millioner norske kroner og er tilbakebetaling av penger som Bjørneviks selskap Boa PSV forhåndsbetalte for byggingen av to nye skip.

Selskapet som har fått tilbakeført pengene, Boa PSV, er et heleid selskap av skipsreder Ole T. Bjørneviks Boa offshore.

Pengene kommer godt med, etter at Boa offshore i fjor leverte et underskudd på 463 millioner kroner og har måttet legge flere skip i opplag på grunn av lav offshore-aktivitet.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge?Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

LES OGSÅ:  Noryards Fosen skylder Bjørnevik over 100 millioner (PLUSS)

Kansellerte to skip

Grunnen til at Boa nå får tilbake pengene, er at selskapet i juli i fjor kansellerte to kontrakter om bygging av to offshorefartøy ved det kinesiske verftet Nantong Mingde Heavy Industry.

I etterkant har selskapet krevd tilbake summen de betalte inn på forskudd. Gjennom en voldgiftskjennelse i London fikk selskapet medhold.

Har fått 714 millioner

I februar fikk selskapet utbetalt 71 millioner dollar fra verftet. Boa ga seg imidlertid ikke før de fikk tilbake hele beløpet med renter, og det er det de nå har fått.

Totalt har selskapet fått tilbake 84 millioner dollar. Det utgjør rundt 714 millioner kroner omregnet i dagens dollarkurs.

LES OGSÅ: To Bjørnevik-båter mister oppdrag etter EMGS-kutt

På forsiden nå