Disse restaurant- og publokalene er til salgs

Lokalene på Bakklandet hvor to konkursrammede restauranter og en pub holdt til, selges.

- I tråd med ønsker om at det skal være aktivitet på gateplan, så regner jeg med at det blir butikker eller restauranter i lokalene, sier partner Rune Husby i Norion Næringsmegling. 

Saken oppdateres.

Det er bryggene hvor restaurantene Bryggen Asian Cooking og Sabor Tapas & Grill og puben Den Gode Nabo holdt til, som nå legges ut for salg.

Lokalet med 7-Eleven-kiosken på hjørnet ved Gamle Bybro er også med i salget.

Lokalene til selskapet Bryggen Gastronomi, som drev de to restaurantene og puben, ble slått konkurs i slutten av oktober i fjor. Partner Rune Husby i Norion Næringsmegling som megler salget, sier det er vanskelig å sette prisantydning på tomme lokaler.

- Når det kun er leieinntekter fra 7-Eleven er det vanskelig å sette en pris. På næringseiendom baseres prisen på leieinntekter. Det ble gjort en verdivurdering av eiendommen i 2014, og den var på 21 millioner kroner. Men det er markedet som bestemmer, sier Husby.

Liker du å holde deg oppdatert på økonominyheter og næringslivet i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Flere interesserte

Det var manglende husleieinntekter fra konkursrammede Bryggen Gastronomi som etter hvert førte til at eiendomsselskapet Bakklandet Eiendom også ble slått konkurs i januar i år. Det er konkursboet i Bakklandet Eiendom som selger de to bryggene og bygget som er vendt ut mot Bakklandet. Husby forteller at det er interesse for lokalene.

- En del interesserte har meldt seg allerede. I tråd med ønsker om at det skal være aktivitet på gateplan, så regner jeg med at det blir butikker eller restauranter i lokalene, sier Husby.

Han forteller at de foruten eiendomskjøpere, også er interessert i kontakt med folk som ønsker å leie ett eller flere av lokalene og drive restaurant eller butikk i dem.

- Markedet for en slik eiendom er til stede, fordi det er en interessant eiendom å eie, og beliggenheten er god. Her vil det være en lokal kjøper, som også eier andre eiendommer i Trondheim, sier Husby.

LES OGSÅ: Trondheimskokken Renee Fagerhøi gikk helt til topps

Budfrist 15. april

Fristen for å legge inn bud på eiendommen Øvre Bakklandet 66, er 15. april.

- Det vil ikke bli tatt stilling til budene før fristen har gått ut. Vi er opptatt av at dette blir gjort ryddig, med tanke på at det er et konkursbo med mange kreditorer som selger, sier Husby.

De to bryggene eiendommen består av er bygd på 1800-tallet, mens bygningen mot Øvre Bakklandet, hvor Sabor Tapas & Grill holdt til, antas å være oppført tidlig på 1900-tallet. Det har i mange år vært drevet restaurant og pub i lokalene, som til sammen er på 1135 kvadratmeter. Eiendommen består av ett butikklokale, tre restaurantlokaler med kjøkken, lager og kontorarealer.

Den profilerte restaurantdriveren Trond Kolstad drev Bryggen Asian Cooking, Sabor Tapas & Grill og Den Gode Nabo frem til konkursen. Han var også medeier i Bakklandet Eiendom, sammen med sin tidligere kompanjong Choudry Abdul Basit og Trine Løken. Hun eide 40 prosent av eiendomsselskapet da det ble slått konkurs, Basit 34 prosent og Kolstad 26 prosent.

LES OGSÅ: Restaurant og pub slått konkurs

7-Eleven fortsetter

Reitan Convenience Norway leier fortsatt butikklokalet og 7-Eleven-kiosken holder til på de 158 kvadratmeterne. Leiekontrakten løper ut 2019, med opsjon på forlengelse i fem år. Kiosken er stengt for en periode, på grunn av oppussing etter en vannlekkasje. Den skal åpne igjen snart.

Før konkursen i Bryggen Gastronomi har samlet husleie for eiendommen Øvre Bakklandet 66 vært 2,4-2,6 millioner kroner i året. I andre etasje over restaurantlokalene er det sju leiligheter. De er ikke med i salget og eies av andre.

LES OGSÅ: Hildonen vant gjev restaurantpris

- Et stykke Trondheim

Øvre Bakklandet 66 er klassifisert som B, det vil si høy antikvarisk verdi. Det innebærer at alle tiltak på byggene utvendig må avklares med Trondheim kommune.

- Det er gamle brygger fra tidlig på 1800-tallet. Da gis ikke garantier i forhold til tilstanden. Man må regne med at det er kostnader med å eie slike bygg. Det er strenge restriksjoner for å gjøre noe med dem. Men de er et stykke Trondheim, sier Husby.

Det er meldt krav i konkursboet til Bakklandet Eiendom for 32,5 millioner kroner, ifølge den midlertidige innberetningen til Sør-Trøndelag tingrett fra bostyrer, advokat Terje Aas i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Nordea Bank Norge, som har pant i eiendommen, er største kreditor. Bankens pantsikrede krav er på 27,7 millioner kroner.

LES OGSÅ: - Venter ikke at mannen spanderer på date

På forsiden nå