Skattesmell på 25 mill. for nettspill

21-åringen vant 92,4 millioner på nettspill i 2011. Nå kommer skatteregningen.

Storgevinsten fra nettspillet Mega Fortune må skattes av, har både tingretten og lagmannsretten bestemt.  Foto: SKJERMDUMP MEGA FORTUNE

Saken oppdateres.

Studenten fra Os oppga gevinsten på ligningen, men mente at han ikke skulle skatte av den. Skattemyndighetene var av en annen oppfatning.

Han betalte derfor 28 prosent av gevinsten i skatt, men anket vedtaket inn for Overligningsnemnda, der han tapte. Det samme skjedde i tingretten, og nå har den nå 26 år gamle mannen også tapt i Gulating lagmannsrett, skriver Bergens Tidende.

- Tar dommen til etterretning

Skatteregningen på 25 millioner kroner må derfor betales. I tillegg må han betale halvparten av sakskostnadene på 30.000 kroner. Resten skal spillselskapet Betsson betale.

– Foreløpig har vi ikke noen kommentar, men vi tar dommen til etterretning og vil studere den, sier partner og advokat Halvor Manshaus i Advokatfirmaet Schjødt, som representerer vinneren.

Les også: 2016 – året for den virtuelle klemmen

Norsk Tipping skattefritt

Det er skattelovens paragraf 5-50 som problematiseres i saken. Her gis det unntak fra skatt på gevinster fra «pengespill og lotterier i en annen EØS-stat som godtgjøres å tilsvare de spill eller lotterier som lovlig kan tilbys i Norge, og som er underlagt offentlige tilsyn og kontroll i hjemstaten».

I Norge er det kun gevinster fra Norsk Tippings ulike spill som er skattefrie.

Advokatene har argumentert med at Mega Fortune er et lykkehjulspill i likhet med dem Norsk Tipping tilbyr, selv om Betsson er registrert i Malta.

Skattekontoret har på sin side argumentert med at om man skal slippe skatt på gevinster i andre EØS-land, må overskuddet fra virksomheten gå til veldedige og allmennyttige formål.

Les også: - Pengespill ble en egotripp som styrte livet. Alt annet måtte vike.

På forsiden nå