Riksmekleren kaller partene i hotell- og restaurantstreiken inn til møte

Tirsdag må NHO Reiseliv og Fellesforbundet møte hos Riksmekleren for å prøve å bli enige i hotell- og restaurantstreiken.

Trondheim: Streikende i hotell- og restaurant samlet i Liv Ullmannsalen på Nova kino i Trondheim fredag ettermiddag. De har streiket i fire uker. Steinar Krogstad (stående) kunne meddele at partene er innkalt til mekling.   Foto: Foto: RICHARD SAGEN,

Saken oppdateres.

Det opplyser Fellesforbundet om.

- Når partene ikke selv ber om mekling, kalles de inn av Riksmekleren når fristen på 30 dager er gått, sier nestleder i Fellesforbundet Steinar Krogstad til Adresseavisen.

Les også: - Denne streiken er noe skit

Vart i 27 dager

Om lag 7700 hotell- og restaurantansatte er i streik som fredag har vart i 27 dager. Over helgen passeres altså fristen på 30 dager.

- Målet hos Riksmekleren er å komme til et resultat. Skjer ikke det, fortsetter streiken, sier Krogstad som mener NHO Reiseliv har større press på seg enn Fellesforbundet, ettersom sistnevnte har ønsket dialog i motsetning til arbeidsgiverorganisasjonen.

Les også: Her er dine rettigheter som gjest ved hotell- og restaurantstreiken

- Presset øker på begge

Innkallingen kan bety at partene møtes i helgen.

- Presset øker nå på begge partene for å prøve å komme til Riksmekleren med et håndfast forslag å legge frem.  Å møte uten å ha gjort sonderinger på forhånd, blir tungt for begge, sier Krogstad.

En enighet i møtet tirsdag betyr ikke nødvendigvis slutten på konflikten.

- Blir vi enige, avblåses streiken. Så skal det anbefalte forslaget ut til uravstemning. Sier medlemmene våre nei da, blir det streik igjen. Og da kan den vare enda lenger, sier Krogstad.

Lovens krav

Riksmeklerens kontor opplyser til Adresseavisen at loven sier at mekleren må innkalle partene etter 30 dager, og at de ikke har flere opplysninger på dette tidspunktet.

Over hele Trondheim har streiken vært synlig siden den brøt ut. Her streikevakter ved Clarion Collection Hotel Bakeriet René Räisänen, Samuel Segai, Rikke Lund og Mariell Johansen. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Over hele Trondheim har streiken vært synlig siden den brøt ut. Her streikevakter ved Clarion Collection Hotel Bakeriet René Räisänen, Samuel Segai, Rikke Lund og Mariell Johansen.  Foto: Morten Antonsen

På forsiden nå