Trøndelags-bedrift kan bli flyttet til Sverige

Vask- og sanitærprodusenten Intra vurderer å flytte produksjonen fra Malvik til Sverige.

Intra på Malvik som produserer kjøkkenvasker, servanter og sanitærprodukter i rustfritt stål, vurderer å flytte til Sverige.  Foto: Foto: STEINAR FUGELSØY

Saken oppdateres.

De 57 ansatte ved Intra Malvik ble denne uka informert om at produksjonen av rustfrie vasker kan bli flyttet til konsernets fabrikk i Mölntorp i Sverige, skriver Malvik-Bladet.

I Sverige vil det bli bygd en automatisert produksjonslinje for kjøkkenvasker, som i dag produseres ved fabrikken på Midtsand.

Intra-gruppen skal bestemme dette i månedsskiftet juni - juli. Dersom produksjonen flyttes, vil det skje i løpet av tre år.

LES OGSÅ: Hvis det blir det streik stanser alt opp for Intra i Malvik

Monteres i Sverige

Det er endringer i markedet som gjør at Intra-konsernet vurderer å samle produksjonen ved fabrikken i Mölntorp, forteller salgs- og markedsdirektør Ingrid Johansen ved Intra Malvik.

- Intra har fabrikker her i Malvik og i Sverige. Konsernet må se logistikk og hele produksjonslinjen samlet. De kjøkkenkummene som produseres her i Malvik blir i dag transportert til den svenske fabrikken for montering. Det som konsernet vil vurdere er å samle produksjonen ved fabrikken i Mölntorp for å redusere kostnadene, sier Johansen til Malvik-Bladet.

LES OGSÅ: Fra trehjulssykler og rattkjelker, til millionmaskiner til Asia

Etablert på Buran

Intra ble etablert på Buran i Trondheim allerede i 1946. På slutten av 80-tallet ble fabrikken flyttet til Midtsand i Malvik. Intra hadde da også kjøpt seg inn det svenske og danske markedet, etter sammenslåingen med Gustavsberg i Sverige og Juvel i Danmark. Selskapet har også egne avdelinger i Polen og i Tyskland. Intra er i dag en del av Teka Industrial, som har aktivitet i 125 land.

LES OGSÅ: Trønderske vasker blir spanske

På forsiden nå