De aller fleste får pengene inn på konto i dag, men alle som får igjen skattepenger får dem inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker fra 22. juni, ifølge skattemyndighetene.

På landsbasis får 2,5 millioner nordmenn igjen til sammen 28 milliarder kroner på skatten, tilsvarende 11 000 kroner i snitt.

Restskatt

45 504 lønnstakere og pensjonister i trøndelagsfylkene må derimot betale restskatt på til sammen 628 millioner kroner, eller 12 000 kroner i snitt, opplyser Skatt Midt-Norge.

På landsbasis er det 530 000 som får restskatt på til sammen ni milliarder kroner, eller 17 000 kroner i snitt.

Hvis restskatten er på over 1000 kroner deles beløpet i to terminer. Første termin er 20. august, mens andre termin er 24. september, ifølge skattemyndighetene.

Elektroniske brukere vil få tilsendt faktura med betalingsinformasjon i Altinn, noe som er nytt av året. De som ikke er elektroniske brukere får faktura på tradisjonell måte i posten.

Kan endre skattekortet

Grunnen til at man får restskatt er at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for fjorårets skattekort. Skattedirektør Hans Christian Holte sier at folk allerede nå kan endre skattekort for å unngå restskatt til neste år.

- Det gjør du enkelt på skatteetaten.no. Reduserte gjeldsrenter på bil- og boliglån og overgang til pensjon er typiske tilfeller der du bør endre skattekortet. Du har selv ansvar for at grunnlaget for skattekortet er riktig, sier Holte i en pressemelding.

Hvis man mener at noe er feil med skatteoppgjøret så har man en klagefrist på seks uker fra oppgjørsdatoen, opplyser skattemyndighetene.

Personlige næringsdrivende og deres ektefeller får skatteoppgjøret 3. august. Det samme gjelder de som leverte selvangivelse på papir.