Trondheimsselskap får kontrakt på fem millioner

IT-selskapet Checkware fra Trondheim har fått en avtale med Sykehuset i Vestfold verdt fem millioner kroner.

Avtale: Administrerende direktør Stein Kinserdal ved Sykehuset i Vestfold og administrerende direktør Heidi Blengsli Aabel i Checkware deltok på oppstartsmøtet for det nye systemet. 

Saken oppdateres.

Checkware leverer løsninger som gjør at pasienter selv kan sende digitale rapporter til sykehusene, og administrerende direktør Heidi Blengsli Aabel sier at de i år forventer å gå med overskudd for første gang siden oppstarten.

- Ja, det er det vi går for. Vi har brukt mye penger på utvikling, og det gjør vi fremdeles, men nå begynner markedet å komme, sier Aabel, som etablerte selskapet i 2007.

Checkware har 30 ansatte, hvorav 16 holder til på hovedkontoret på Nedre Elvehavn i Trondheim. Selskapet har også en utviklingsavdeling i Polen og to ansatte i Storbritannia.

Erstatter penn og papir

Selskapets løsninger for såkalt digital pasientmedvirkning gjør at sykehusene kan erstatte penn og papir med elektroniske løsninger i sin rapportering. Pasientene kan gi tilbakemeldinger via internett, som blir øyeblikkelig tilgjengelig for sykehuset. Systemet er tilpasset både mobil, nettbrett og pc.

Selskapet har i flere år hatt en rammeavtale med Helse Vest, og tidligere i år inngikk de en avtale om bruk av Checkwares løsninger for pasienter innen psykisk helsevern og rusbehandling på alle sykehusene på Vestlandet.

Sykehuset Vestfold er første enhet i Helse Sør-Øst som tar i bruk løsningen, og her det også klinikk for psykisk helse og rusbehandling som blir de første som tar det i bruk.

Anbudsprosess

Administrerende direktør Stein Kinserdal ved Sykehuset i Vestfold sier i en pressemelding at det er viktig for sykehuset å gi et tilbud om digitale løsninger, fordi de tror det vil føre til et bedre behandlingstilbud. Etter hvert skal løsningen også tas i bruk ved andre klinikker på sykehuset.

Avtalen ble inngått etter en offentlig anbudsprosess, og Aabel sier til Adresseavisen at kontrakten viser at norsk helseteknologi er attraktivt.

Checkware hadde i fjor en omsetning på 13,5 millioner kroner, og Aabel sier at de så langt i år har hatt en økning på 25 prosent sammenlignet med fjoråret.

På forsiden nå