- Det kan bli forsinkelser og ekstra mellomlandinger

SAS har merket drivstoff-streiken selv om de har klart seg uten de store problemene. Blir det ny opptrapping på søndag er det dog usikkert hva som skjer.

SAS håper partene i drivstoffstreiken kommer til enighet før en eventuell opptrapping søndag.  Foto: Johan Nilsson/NTB Scanpix

Saken oppdateres.

- Så langt har vi klart å skjerme de reisende for streiken og forsinkelsene har vært minimale, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Det var natt til lørdag det brøt ut streik i oljetransporten etter at arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri ikke klarte å komme til enighet med arbeidstakerorganisasjonene Norsk Transportarbeiderforbund og Parat.

LES OGSÅ: Foreløpig få konsekvenser av drivstoff-streik på flyplasser

Forsinkelser

Parat tok onsdag ut sine medlemmer på Trondheim lufthavn Værnes og Bodø lufthavn i streik. Fra før har de tatt ut ansatte i Stavanger, Bergen og Tromsø. Det samme har Norsk Transportarbeiderforbund gjort. Det betyr at det blir vanskeligere for flyselskapene å få tanket ved flyplassene.

- Det kan bli forsinkelser på grunn av dette, og det kan være at vi må legge inn ekstra mellomlandinger på lengre flyturer om streiken trappes opp ytterligere, men de neste dagene skal vi klare å håndtere dette, fortsetter Johansen.

Også Norwegian gjør sitt for å unngå at fly må kanselleres om det blir opptrapping i streiken.

- Vi kan for eksempel fly med ekstra drivstoff til flyplasser hvor det er streik, eller vi kan mellomlande for å fylle. Vi vil gjøre det vi kan for å sikre at våre passasjerer kommer seg dit de skal, sier Daniel Kirchhoff, presseansvarlig i Norwegian.

Bakgrunnen for streiken er at partene ikke har kommet til enighet om ny tariffavtale. Kravet fra arbeidstakerorganisasjonene som det er uenighet om er en økning i minstelønnssatsene.

- Håper streiken er over

I SAS håper de nå på en snarlig løsning.

- Det er varslet opptrapping igjen på søndag. Hvordan vil det påvirke flytrafikken neste uke?

- Neste uke håper vi at streiken er over, men om den fremdeles pågår er det vanskelig å forutse konsekvenser. Vi må bare forholde oss til at det er streik, selv om den så langt har vært veldig krevende for oss, sier Johansen.

På forsiden nå