Kostholdsekspert tok ut 2,8 millioner i utbytte

Skriving av nye bøker gjorde at inntektene til Berit Nordstrand gikk ned i fjor.

I fjor lanserte legen, kokebokforfatteren og foredragsholderen Berit Nordstrand en rekke dagligvareprodukter, som selges i alle dagligvarekjedene. 

Saken oppdateres.

Inntektene i selskapet til legen, forfatteren og foredragsholderen Berit Nordstrand endte på 5,5 millioner kroner i fjor, og det er 1,3 millioner kroner mindre enn i 2014.

Forretningsutvikler Vegard Støten i Berit Nordstrand AS forklarer inntektsfallet i en e-post til Adresseavisen.

- Inntektene varierer fra år til år, avhengig av utbetalingstidspunkt fra forlaget, og på grunn av at Berit skriver nye bøker. Da går øvrig aktivitet naturlig nok ned for å få tid til bokskriving, skriver Støten.

LES OGSÅ: Her er ekspertens syv kostholdstips

Lanserte dagligvarer

I fjor høst lanserte Nordstrand flere dagligvareprodukter i samarbeid med dagligvareleverandøren Scandza. Produktene selges i alle dagligvarekjedene. Salget av dagligvarene utgjør ikke noen stor andel av inntektene i 2015.

- Det er i hovedsak boksalg og foredrag. Dagligvare er en langsiktig satsing, og uten de store inntektene i oppbyggingsfasen, skriver Støten.

Han skriver samtidig at salget er over all forventning, og at de er veldig godt fornøyde med salgsutviklingen for særlig Smøremyk Rapskokos, som selges som er et alternativ til smør og margarin.

- Det tar tid å komme inn i norsk dagligvare, og vi jobber kontinuerlig med forbedringer og flere spennende nyheter er underveis, skriver Støten.

LES PÅ PLUSS: Livsstilsprofeten

Utbytte på 2,8 mill.

Berit Nordstrand AS hadde et overskudd før skatt på 2,1 millioner kroner i fjor, vel 100 000 kroner lavere enn året før.

Som daglig leder og eneste ansatt hadde Nordstrand en lønn på 1,1 million i fjor.

For 2015 har Nordstrand tatt ut et utbytte 1,56 millioner kroner. Hun har også tatt ut et tilleggsutbytte på 1,25 millioner. Samlet utbytte for 2015 er dermed på 2,8 millioner.

- Dette for å løse ut en tidligere aksjonær i selskapet, og for å være tilgjengelig for eventuelle andre investeringer, skriver Støten.

Nordstrand ble i fjor eneeier av Berit Nordstrand AS gjennom sitt holdingselskap, etter at selskapets tidligere markedsfører ble kjøpt ut.

LES PÅ PLUSS: - Helt ok å legge på seg to-tre kilo i jula

Lanserer app for barn

I høst skal Nordstrand lansere en app for barn, som heter «Sunne barn». Den skal tilbys gratis til skoler.

- Nå har to skoler testet denne web appen, som er et dataverktøy for barn i barneskolen. Appen setter søkelyset på riktig kosthold, tilstrekkelig aktivitet, og god søvn. Appen er utviklet for å gi barn en morsom og lærerik inspirasjon, skriver Støten.

Nordstrand er også en aktiv deltaker i kostholdsdebatten, og har det siste året blant annet advart mot dagligvarekjedenes priskrig på smågodt, og skapt debatt ved å si at opptil 80 prosent av barn med ADHD kan bli symptomfrie hvis de legger om kostholdet. Hun har tidligere gitt bøker som «Verdens beste familiekokebok», «En ny start» og barneboka «Sukkerkok i hodet».

Berit Nordstrand AS årsregnskap for 2015

Tall i millioner kroner. (Tall i parentes for 2014.)

  • Inntekter: 5,5 (6,8)
  • Driftsresultat: 2,1 (2,2)
  • Resultat før skatt: 2,1 (2,2)
På forsiden nå