- Norges handelshøyskole henger ikke med på teknologi

- Norges Handelshøyskole i Bergen henger ikke med på den teknologiske utviklingen, mener Visma-sjef Øystein Moan. Han vil heller ha studenter fra NTNU.

Suksessoppskrift: Dekan Monica Rolfsen ved NTNUs nye økonomifakultet mener industriell økonomi og teknologiledelse har funnet suksessoppskriften. Halvparten av studiet er teknologi. Den andre halvparten er økonomi og ledelse. 

Saken oppdateres.

Moan foretrekker studenter fra industriell økonomi fra NTNU framfor de som har studert ved Norges Handelshøyskole (NHH). Sjefen i programvaregiganten Visma sier til Dagens Næringsliv at NHH er i ferd med å miste sin posisjon som landets ledende businesskole.

Best ved å samarbeide med de beste

- Du blir best ved å samarbeide med de beste, sier Monica Rolfsen. Hun er dekan for det nye økonomifakultetet ved NTNU og har vært instituttleder for industriell økonomi og teknologiledelse. Teknologiemnene i studieprogrammene deres er hentet fra ulike teknologimiljø ved NTNU. Monica Rolfsen mener det er en suksessoppskrift framfor økonomutdanningen ved NHH.

LES OGSÅ: Sto på barrikadene - ble sjef

Bergensstudentene misfornøyde

Også studentene ved Norges Handelshøyskole (NHH) mener at skolen er for dårlig på teknologi og databehandling, ifølge Dagens Næringsliv.

- Jeg husker godt første semesteret mitt. Da fikk vi vite at kurset vårt i databehandling var blitt mindre omfattende enn tidligere. Det syntes jeg var veldig overraskende og motsatt av hva jeg forventet, sier student Margit Abel Grape til Dagens Næringsliv.

Hun tar en master i samfunnsøkonomi og er skuffet over mulighetene hun har til å fordype seg i teknologi. Hun slår fast at næringslivet etterspør ferdigheter innen IT. Studentene ved NHH har satt ned et utvalg som skal kartlegge hvor tilfredse studentene er med skolens teknologitilbud og skal komme med forslag til endringer, skriver Dagens Næringsliv.

I en undersøkelse som nylig ble gjennomført av utvalget, svarer 72 prosent av 243 spurte at de er misfornøyde, 13 prosent er middels fornøyde, mens tre prosent oppgir at de er fornøyde med dagens fagtilbud i it.

NTNU kobler økonomi og teknologi

NTNU-dekan Monica Rolfsen mener suksessoppskriften til industriell økonomi er koblingen mellom teknologifag og økonomi og ledelse.

- Studentene ved industriell økonomi har halvparten av studiene med økonomifag og den andre halvparten med teknologifag. De som studerer data, studerer sammen med datastudentene og har de aller beste forskerne og underviserne på fagfeltet, sier hun.

- Det har vi alltid sett på som viktig. Våre studenter lærer det aller siste om teknologi. De blir undervist av forskere som har toppkompetanse på sitt fagfelt.

LES OGSÅ: Jubel blant økonomene

- Får den beste utdanningen

Rolfsen mener det gjelder alle studentene fra industriell økonomi enten de tar datafag, energi og miljø eller maskin. Hun sier de fleiper med at deres studenter både blir sivilingeniører og siviløkonomer selv om tittelen etter årene på Gløshaugen blir sivilingeniør.

- Det er ikke mulig å få en bedre utdanning innen data enn det vi gir våre studenter, sier Rolfsen.

LES OGSÅ: Her må du ha karakteren seks

På forsiden nå