To trondheimshotell blant Norges ti beste

Bookingsiden Trivago har samlet inn gjesteanmeldelser og har kåret Norges beste hotell. To av dem ligger i Trondheim.

Scandic Nidelven er på 7. plass på Trivagos kåring av Norges beste hotell. 

Saken oppdateres.

Bookingsiden Trivago, med over 120 millioner brukere i måneden, har kåret Norges ti beste hoteller ut ifra brukernes vurderinger. Og på lista finner man to hoteller som befinner seg i Trondheim.

Scandic Nidelven i Trondheim kommer på 7. plass på lista. «Hotellet er kjent for sin gode frokost, og i tillegg til å ligge 17 meter ut i Nidelven, kan det være hotellets sentrale beliggenhet med kort avstand til Nidarosdomen, Bakklandet og Gamle Bybro som gjør at gjestene gir hotellet gode vurderinger», står det i beskrivelsen fra Trivago.

Takker de ansatte

I fjor kom det samme hotellet på 6. plass.

- Det var en hyggelig overraskelse. Fantastisk gledelig, sier en lettere forfjamset hotelldirektør Kjetil Vassdal ved Scandic Nidelven. Han hadde ikke rukket å få med seg topplasseringen på den årlige kåringen til Trivago.

- Vi har vært høyt oppe på veldig mange kåringer i mange år, og nå er vi også nominert til Grand Traveller Award. Dette er nok en bekreftelse på at vi er i norgestoppen, sier han.

Æren for den høye plasseringen gir han til sine ansatte.

- De leverer unike gjeste- og serviceopplevelser som gjestene våre setter pris på. Det er en unik servicekultur her og dessuten har vi fått lov til å videreføre og videreutvikle matkonseptene, sier Vassdal.

Hotelldirektør ved Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, er overrasket, men glad over å være på topp 10-lista til Trivago. 

LES OGSÅ: Internasjonal heder til Rock City-hotell

- Verdensberømt frokost

Han karakteriserer frokosten på hotellet som verdensberømt. Den har blitt kåret til Norges beste ti år på rad.

- Vi leverer høy kvalitet på alle våre matopplevelser. Vi har egenprodusert mat med lokale råvarer, understreker han.

Mange av gjestene er også fornøyde med hotellets lokalitet ifølge hotelldirektøren.

- Det er en unik beliggenhet med Nidelva rett ved og midt i sentrum, mener han.

Vassdal mener kåringen til Trivago er en viktig motivasjon for de ansatte.

- Det er utrolig viktig og viser at det vi brenner for 365 grader i året, blir verdsatt av våre gjester. Det blir også et kvalitetsstempel, sier han.

LES OGSÅ: Scandic Nidelven og Thon Hotel Britannia kjemper om å ha Norges beste hotellfrokost

- Utrolig

Men det er ikke bare hotelldirektør Vassdal som har grunn til å juble.

På 10. plass ligger nemlig Clarion Hotel & Congress Trondheim. «Med sin unike arkitektur og moderne design har Clarion Hotel & Congress Trondheim gitt sine gjester et godt inntrykk, som gir dem 10.-plassen på listen over Norges beste hoteller. Hotellet er et av Skandinavias største kongresshotell med sine 400 hotellrom, og ligger rett ved Trondheimsfjorden. På hotellets toppetasje kan gjester nyte utsikten over fjorden, samt mat og drinker fra Astrum Grill & Raw Bar», står det i beskrivelsen fra Trivago.

Hotelldirektør Hilde Alice Kvernrød ved Clarion Hotel & Congress Trondheim på Brattøra er strålende fornøyd.

- Jeg synes det er fantastisk. Å være i det øverste sjiktet viser at vi hver dag gir gode gjesteppplevelser. Det er utrolig å havne så høyt opp, sier hun.

Hilde Alice Kvernrød er hotelldirektør ved Clarion Hotel & Congress Trondheim. Hun forteller at gjestene trekker frem service og unikt bygg som to av de mest positive trekkene ved hotellet. 

LES OGSÅ: Skal gjøre Britannia til viktig restauranthus

- Personlig service

Hun opplyser også at Clarion Hotel & Congress ligger på 1. plass på Tripadvisor, noe som også beviser at de gjør mye riktig, mener hun.

- Det som ofte går igjen er servicen. Gjester forteller at de opplever en personlig og god service fra man kommer til man drar. Mange er innom både resepsjon, frokost, restaurant og konferansesal. Dette er en lagseier, sier hun.

Clarion Hotel & Congress Trondheim havnet på en 10. plass på Trivagos liste over Norges beste hoteller. 

 

Kvernrød har også hørt mange kommentere at bygget er flott og spesielt.

- Vi er opptatt av slike kåringer fordi det er en bekreftelse på at vi har riktig fokus, og så bruker vi det for det det er verdt i markedsføring, sier hun.

Remagründeren vil gjøre Britannia til en norsk turistattraksjon.

Oslo-hotell på toppen

Listen er utarbeidet ut ifra trivago Rating Index som samler gjesteanmeldelser fra flere forskjellige bookingsider i en samlet score. Administrerende direktør Johannes Thomas i Trivago forteller at de analyserer over 175 millioner hotellanmeldelser fra bookingsider over hele verden.

- Trivago Awards anerkjenner de hotellene som tilbyr en enestående opplevelse til deres gjester, og vi er stolte og glade for å kunne fremheve disse hotellene», sier han i en pressemelding.

Her er hele lista:

1. Hotel Continental, Oslo

2. The Thief, Oslo

3. Walaker, Sogndal

4. Losby Gods, Finstadjordet

5. Støtvig hotell, Rygge

6. Lysebu, Oslo

7. Scandic Nidelven, Trondheim

8. Herangtunet, Valdres

9. Solstrand Hotel & Bad, Os

10. Clarion Hotel & Congress, Trondheim

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå