Trondheimsselskap skal levere ny buss-app

Selskapet Fara AS vant konkurransen om å levere ny mobilapp for busstransport i Møre og Romsdal.

Fara-sjef Ørjan Kirkefjord sier at de skal utvikle et produkt som ennå ikke finnes i det norske markedet. 

Saken oppdateres.

Fara har utspring fra bomselskapet Q-Free i Trondheim, og leverer betalings- og informasjonssystemer til kollektivtransporten.

Nå i januar ble det klart at selskapet har vunnet anbudet om å levere en ny mobilapp for bussreisende i Møre og Romsdal.

- Først i Norge

Ifølge selskapet skal appen inneholde både ruteplanlegging, sanntidsinformasjon og billettkjøp, og det vil være første gang i Norge at dette er samlet i en løsning.

- Ved å ha både ruteplanleggeren, sanntid og billettering i samme app blir det mye lettere for reisende i Møre og Romsdal. De kan nå enkelt finne beste rute og kjøpe riktig billett, uten å måtte bytte mellom flere applikasjoner og plattformer, sier administrerende direktør Ørjan Kirkefjord i Fara i en pressemelding.

Ifølge Kirkefjord kan løsningen også utvides til flere fylker.

Kunder ute

I november i fjor lanserte Fara også en mobilapp for billettkjøp og ruteplanlegging til transportselskapet Salzburg AG i Østerrike. Denne ble utviklet sammen med det østerrikske selskapet Fluidtime.

Fara har hovedkontor ved sentralstasjonen i Trondheim. Selskapet hadde i 2015 konserninntekter på 186,3 millioner kroner, og fikk et resultat før skatt på 13,3 millioner kroner.

Faras største eier er selskapet Redback AS, som igjen eies av Oslo-investoren Jan Pihl Grimnes og hans familie.

På forsiden nå