Svarva forlater Folketrygdfondet med oppsving i markedet

Administrerende direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet takker for seg etter tolv år i sjefsstolen.  

Symbolikken: Forgjengeren Tore Lindholt bladde i sin tid opp 60 000 kroner for Christian Kroghs «Arbeidsløs», som henger i resepsjonen i Folketrygdfondet som en konstant påminnelse om velferdssamfunnets betydning.Foto: Kristin Svorte

Saken oppdateres.

Administrerende direktør Olaug Svarva i Folketrygdfondet har sagt opp etter tolv år. Styret melder tirsdag at de er i gang med å finne Svarvas erstatter. Svarva er opprinnelig fra Steinkjer.

– I Svarvas tid som leder har Folketrygdfondet levert meget gode avkastningsresultater og etablert seg som en viktig aktør overfor norsk næringsliv, sier styreleder Siri Teigum i en pressemelding.

LES PORTRETTET: Olaug Svarva er god for 212 milliarder

Som for å understreke poenget sammenfaller meldingen om Svarvas avgang med Folketrygdfondet resultat i tredje kvartal 2017. Kapitalen til Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, økte med 13,6 milliarder kroner til 233,7 milliarder kroner i tredje kvartal.

– Økt optimisme i kapitalmarkedene preger kvartalet, sier avtroppende direktør Svarva i en pressemelding.

Avkastningen til Statens pensjonsfond Norge var på 10,1 prosent for 2017 fram til utgangen av tredje kvartal. Det er 0,2 prosentpoeng høyere enn avkastningen til referanseindeksen som Folketrygdfondet blir målt mot.

LES OGSÅ: Trøndere i landets maktelite

59 år gamle Svarva har ingen planer om å bli pensjonist selv.

– Jeg har hatt en fantastisk tid som leder for Folketrygdfondet. Nå ønsker jeg imidlertid å søke nye muligheter og bidra til utvikling av norsk næringsliv på andre måter.

Svarva har en avtale om etterlønn i ett år etter oppsigelsestiden.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå