Bakeri og butikk er slått konkurs

Selskapet Røros Delikatesser, som driver både delikatessebutikk og bakeri i sentrum av Røros, er slått konkurs.

Selskapet som driver butikken Røros Delikatesser og Bakeriet på Røros er slått konkurs. 

Saken oppdateres.

Det var styret i Røros Delikatesser som selv gikk til Sør-Trøndelag tingrett og begjærte oppbud før helga. Butikken og bakeriet stengte døra fredag, skriver Arbeidets Rett.

Bakeriet på Røros hadde vært i drift i rundt ni måneder, mens delikatessebutikken hadde vært i drift på dagens adresse i Næringslivets Hus i litt over ett år. Tidligere holdt Røros Delikatesser til i Kjerkgata.

LES OGSÅ: En lokal gründer av de sjeldne

- Vanskelig omstillingsfase

Styret i Røros Delikatesser skriver i en pressemelding at selskapet har hatt flere utfordringer.

- Først ble kostnadene ved ombygging av Bakeriet vesentlig høyere en budsjettert, og driftskapitalen som ble tilført i begynnelsen forsvant i til dels i store, men nødvendig investeringer. Styret engasjerte Elin Viken som daglig leder den 1. september i år, og hun har gjort en god jobb i en vanskelig omstillingsfase, sier styreleder Fridrik Sigurdsson i pressemeldingen ifølge Arbeidets Rett.

Eierne av Røros Delikatesser ba om oppbud fordi selskapet ikke kan oppfylle sine forpliktelser etter hvert som de forfaller, skriver styret. Selskapet har en gjeld på i underkant av fem millioner kroner, og eiendelene er bokført til 2,5 millioner kroner. Rørosbanken er den største kreditoren.

LES OGSÅ: Sikrer verdensarv på Røros

Underskudd

Selskapet ble opprinnelig stiftet i 2010, og driften har vært vanskelig i mange år, skriver Arbeidets Rett. I fjor omsatte Røros Delikatesser for vel 3,5 millioner kroner, og hadde et underskudd før skatt på 463 000 kroner.

Røros Delikatesser hadde på konkurstidspunktet fem ansatte og tilkallingshjelper i tillegg, som nå har mistet jobbene sine.

Styret i Røros Delikatesser skriver i pressemeldingen at de dessverre ikke har lyktes i å få på plass en refinansiering og få tilførsel av ny aksjekapital, som var nødvendig for å fortsette driften.

Røros Delikatesser eies av Coop Røros, Røros Invest, Røros Hotell og Galåvolden.

På forsiden nå