Boligprisene falt videre i desember

Prisene på brukte boliger falt 1,4 prosent i Trondheim i desember.

Saken oppdateres.

Prisene i Trondheim har dermed utviklet seg svakere enn i Stavanger og Oslo i desember, hvor prisene sank med én prosent. I Bergen var nedgangen på 2,2 prosent, viser nye tall fra Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no.

På landsbasis falt boligprisene 1,1 prosent i desember. Korrigert for sesongvariasjoner gikk de ned 0,5 prosent.

Første nedgang siden 2013

Boligprisene er nå 2,1 prosent lavere enn for ett år siden.

- Den negative utviklingen i boligprisene fortsatte i den siste måneden i 2017. Selv om det er normalt med fall i prisene i desember, så er dette en svakere utvikling enn normalt, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

For første gang siden 2013 har vi hatt en nedgang i boligprisene året under ett, står det i meldingen.

- Da vi gikk inn i 2017 hadde vi lagt bak oss et år med sterk prisvekst og det var få boliger for salg, og de fleste regnet derfor med at prisveksten ville vedvare. 2017 har vært en påminnelse på at boligmarkedet kan endre seg raskt, sier Dreyer.

Falt mer i Oslo

I fjor falt dermed boligprisene med 2,9 prosent i Trondheim, skriver Eiendom Norge i meldingen. Det betyr at byen har en sterkere 12-månedersvekst enn Oslo (-6,2 prosent) og Bergen (-6,0 prosent), og en svakere 12-månedersvekst enn Stavanger, som har en flat utvikling.

I desember ble det solgt 127 boliger i Trondheim, og det er 12,4 prosent flere enn samme måned i fjor. I hele fjor ble det det solgt 0,9 prosent flere boliger enn i 2016.

Flere til salgs

I desember ble det lagt ut 250 boliger til salgs, noe som er 4,6 prosent flere enn i samme måned i 2016. I hele 2017 ble det lagt ut 11,5 prosent flere boliger enn i 2016.

Gjennomsnittlig salgstid sist måned i Trondheim var 50 dager. Det er raskere enn i landet for øvrig, der gjennomsnittlig salgstid var 61 dager. Gjennomsnittsboligen i Trondheim koster nå kroner 3 068 756 kroner.

På forsiden nå