Har fått på plass avtale om å fly Oslo-Ørland

Flyviking meldte i romjula at de legger ned driften. Nå skal flyruten mellom Ørland og Oslo videreføres av Viking Air Norge.

Danish Air Transport A/S skal benytte flytypen ATR 42-300, som er en større maskin enn det FlyViking har benyttet på ruten. Flyet har plass til 46 passasjerer.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Fra og med 14. januar 2018 vil driften av ruten Ørland-Oslo-Ørland videreføres av Viking Air Norge. Selskapet har inngått avtale med Danish Air Transport A/S (DAT) om å gjennomføre flyvningene på ruten. Dette skriver Flyviking i en pressemelding.

Flyiking opplyser at det skal etableres et nytt aksjeselskap som i første omgang skal ha ansvar for å opprettholde ruten mellom Ørland og Oslo, meldte selskapet i slutten av desember i fjor.

Les også: Næringslivstopp fikset ny flyrute fra Ørlandet

Nytt selskap

Selskapet Viking Air Norge er under etablering og har som formål å drifte og videreutvikle flyruten Ørland-Oslo-Ørland. I tillegg vil selskapet kontinuerlig vurdere muligheten for oppstart av andre ruter der det vil være økonomisk grunnlag for dette.

– Vi er svært glade for å ha kommet til enighet med Danish Air Transport om en avtale. Dette er en rute vi hele tiden har hatt et ønske om å opprettholde og videreutvikle. Samarbeidet med DAT gir oss denne muligheten, sier daglig leder Heine Richardsen i FlyViking.

Større fly

Danish Air Transport A/S vil gjennomføre flyvningene gjennom sitt datterselskap DOT LT. De skal benytte flytypen ATR 42-300, som er en større maskin enn det FlyViking har benyttet på ruten. Flyet har plass til 46 passasjerer.

– DAT har fløyet på det norske rutenettet siden 2003 og har gjennom årene i Norge bevist at de har levert sikre flyvninger med en regularitet og punktlighet i absolutt toppklasse, sier Jesper Rungholm i Danish Air Transport.

LES OGSÅ: Grøntvedt fikset ny rute Ørland - Oslo

– Flyviking er derfor sikre på at DAT vil være en god samarbeidspartner i videreutviklingen av ruten og Ørland som destinasjon. Økt kapasitet vil også komme alle reisende til gode, gjennom at antallet billige billetter vil bli flere, slår Richardsen fast.

Brukervennlig system

Flyviking skriver i meldingen at avtalen med DAT også vil sikre reisende til og fra Ørland et mer brukervennlig system for billettbestillinger. Det betyr blant annet at bedrifter som benytter reisebyråer for sine bestillinger, i løpet av kort vil kunne kjøpe billetter på ruten gjennom sine eksisterende kanaler. I tillegg vil det gi alle reisende mulighet til å bestille gjennomgående billetter, der reisen til og fra Oslo kan skje med andre selskaper som for eksempel SAS, Finnair og Emirates. Reisetilbudet svarer opp til den servicen reisende er vant med i 2018.

– Dette vil være en betraktelig styrking av tilbudet for reisende til og fra Ørland, som også vil få en langt enklere reiseopplevelse, sier Heine Richardsen.

Les også: Værnes kan få flere nye utenlandsruter etter 2019

Dansk selskap

Danish Air Transport A/S er som navnet tilsier et dansk selskap, og ble etablert i 1989. Selskapet gjennomfører både faste ruteflyvninger, charterflyvninger og fraktoppgaver. DAT har rundt 420 ansatte og opererer totalt 18 fly av typen MD83, ATR, SAAB og Airbus 320. Selskapet flyr hvert år over en million passasjerer og trafikkerer i Norge ruten Oslo-Stord-Oslo, samt Stavanger-Esbjerg-Stavanger. I tillegg har selskapet en rekke andre ruter i hjemlandet.


Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå