Finanstilsynet vil se på saken, skriver Finansavisen.

- Vi ser at vi er på kanten av regelverket, sier daglig leder Øyvind Fries i Folkeinvest til avisa.

Eier av oljeselskapet Okea, Erik Haugane, startet Folkeinvest sammen med banksjef Arnstein Hellem i Sparebank 1 SMN. Selskapet driver en markedsplass der gründere møter investorer, og ble lansert i oktober i fjor. Andre mellommenn som henter inn investorer, for eksempel Arctic Securities og Pareto Securities, har konsesjon fra Finanstilsynet.

Les om hytteturen hvor Haugane fikk ideen til Folkeinvest.

- På linje med Outlook

Fries påpeker at det Folkeinvest kun tilbyr en plattform.

- Vi har bare laget en verktøy på lik linje med Excel eller Outlook som også brukes i forbindelse med kapitalinnhenting, og utviklerne bak disse behøver jo ikke konsesjon, sier Fries til Finansavisen.

Han forteller at Folkeinvest etter en kampanje i 2016 fikk spørsmål fra Finanstilsynet.

- Vårt syn er at vi tangerer regelverket og at det er en utfordring. Derfor har vi innledet en dialog for å få en avklaring, ettersom regelverket ikke beskriver dette godt nok, sier Fries.

Tar 5 % av pengene

Han påpeker at Folkeinvest blant annet har en maksgrense på fem millioner kroner, og at de ikke rører pengestrømmer.

Hvis gründerne lykkes med å hente inn kapital via Folkeinvest, tar selskapet fem prosent av kapitalen som hentes inn. Til nå har ti selskaper hentet inn til sammen 17 millioner kroner via Folkeinvest, opplyser Fries.

Seksjonssjef Geir Holen i Finanstilsynet sier til Finansavisen at hvis man yter investeringstjenester, er det konsesjonskrav.

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om denne saken ut over at vi vil orientere oss, sier Holen.

Erik Haugane er største eier i Folkeinvest, og eier 35 prosent av selskapet.