Enova flytter til Powerhouse

I en børsmelding kommer det frem at Enova har inngått en leieavtale på 10 år med Entra. – Vi må leve som vi sier andre skal leve, sier direktør Nils Kristian Nakstad.

Powerhouse på Brattørkaia.  Foto: Illustrasjon: SNØHETTA

Saken oppdateres.

– Entra og Enova deler et sterkt engasjement for å bekjempe klimaendringer, og i denne sammenheng er Enova en viktig rådgiver og partner. Powerhouse Brattørkaia er et pionerprosjekt når det gjelder teknologi, energieffektivitet og produksjon av grønn energi, og vi gleder oss til å ønske Enova velkommen til dette ambisiøse og innovative næringsbygget, sier administrerende direktør i Entra, Arve Regland i en pressemelding.


Dette er Powerhouse

Et samarbeid om utvikling av plusshus, som består av eiendomsselskapet Entra, entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO, arkitektkontoret Snøhetta og rådgivningsselskapet Asplan Viak.

Et slikt plusshus vil ifølge Entra produsere mer ren og fornybar energi over sitt livsløp, enn det som blir brukt til produksjon av byggevarer, oppføring, drift og avhending av bygget.

Powerhouse Brattørkaia vil utnytte sol og sjøvann til oppvarming og kjøling.

3000 kvadratmeter av bygget vil dekkes med solceller, noe som vil føre til produksjon av rundt 500 000 kilowattimer fornybar energi hvert år.


Utgående leieavtale

– Leieavtalen der vi er nå, ved Elgsetergate, går snart ut, sier direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad til Adresseavisen.

Derfor har de vært på utkikk etter alternative kontorlokaler, forteller han.

– Vi har sett på både beliggenhet, areal og leiepris sammenlignet med der vi er i dag. Samtidig har vi selvfølgelig vært opptatt av at bygget vi skal være i må holde høy standard når det kommer til energi og klima, sier direktøren.  

At valget til slutt falt på et klimabygg for nye lokaler, som Enova også har støttet økonomisk, ser han på som positivt.

– Vi må leve som vi sier andre skal leve, sier han.

Direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad. Bildet er fra en tidligere anledning.  Foto: Adresseavisen

LES OGSÅ: Sier ja til 43 meters høyt bygg på Brattørkaia.

Kan redusere arealet

Direktøren i statsforetaket, som jobber med omstilling til lavutslippssamfunnet, opplyser at de overtar arealene i mai neste år.

Enova har tidligere støttet prosjektet med 36,5 millioner, og Nakstad forteller at de har hatt kontakt og samarbeid med selskapene bak prosjektet Powerhouse over flere år.

Bakgrunnen for at de støttet det nye signalbygget på Brattørkaia, er fordi det representerer det Enova mener er spydspissen når det kommer til energi- og klimavennlige bygg, forteller han.

– Det vi så etter når det gjelder selve kontorarealet var fleksibilitet – ulike areal til ulike formål, samspill mellom avdelinger og effektive areal for læring og videre organisasjonsutvikling.

Nakstad viser også til at de ifølge leieavtalen har mulighet til å redusere arealet noe, når de ser hvor mye de faktisk har behov for.

– Oppdragsmengden kan variere, så også av den grunn kan det være klokt med en viss fleksibilitet i størrelsen på arealet, sier han.

LES OGSÅ: Klart for Powerhouse på Brattøra.

Leier 2500 kvadratmeter

Bygget blir 40 meter i høyde og rommer 18 200 kvadratmeter. Av dette arealet skal Enova leie 2 500 kvadratmeter, ifølge børsmeldingen.

I pressemeldingen kommer det frem at 64 prosent av arealet nå er utleid. Andre leietakere er blant annet Skanska, Teekay og Sopra Steria.

På forsiden nå