Boligprisene i Trondheim steg med 0,5 prosent

Selv om det tar lenger tid å selge boliger i Trondheim, steg prisene i mai.

Saken oppdateres.

Det viser tall fra Eiendom Norge. Også i april steg prisene i byen, den gang med 1,8 prosent.

Det betyr at boligprisfallet fra i fjor er i ferd med å bli tatt igjen. Boligprisene, målt per kvadratmeter, var i mai 0,2 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

Prisstigningen i Trondheim er likevel lavere enn i de andre storbyene i Norge.

Tar lenger tid å selge

Ifølge tallene fra Eiendom Norge, ble det solgt 630 boliger i Trondheim i mai, noe som var 19 færre enn i samme måned i fjor.

Medianprisen på en bolig i Trondheim var i mai 3 060 000 kroner. Median vil litt forenklet si at det var like mange boliger som gikk for mer enn denne prisen, som det var boliger som gikk under denne prisen.

Ifølge markedsområdeleder Ronnie Andersson hos DNB Eiendom i Trøndelag, gikk 42 prosent av boligene over prisantydningen, mens 40 prosent ble solgt for mindre enn utgangspunktet.

Andersson sier at det var en god mai for dem, tross mange fridager og inneklemte dager.

- Det er generelt godt med besøk på visninger, men fortsatt så ser vi at interessenter opptrer selektivt. Sentrumsnære leiligheter går unna nå, og investorer og utviklere er på banen i større grad enn tidligere, skriver han i en e-post til Adresseavisen.

Ronnie Andersson hos DNB Eiendom sier at mai normalt er høysesong i boligmarkedet.  Foto: Frode Vigtil/DNB Eiendom

Omsetningshastigheten var på 33 dager, sammenlignet med 20 dager i mai i fjor. Andersson mener det har sammenheng med at det er mange boliger ute i markedet.

- Vi har i skrivende stund 934 brukte boliger for salg i Trondheim og det er en del høyere enn det vi hadde på samme tidspunkt i fjor, skriver han.

For hele mai ble det i år lagt ut 802 boliger, mens det i mai i fjor ble lagt ut 751 boliger for salg.

Steg nasjonalt

Også på landsbasis steg boligprisene. Prisstigningen var totalt på 1 prosent.

Det var i Kristiansand at prisene steg mest i mai, med 1,5 prosent. Stavanger hadde en økning i kvadratmeterprisene på 1,3 prosent, mens Oslo hadde en prisstigning på 1 prosent.

Bergen hadde en marginalt høyere prisstigning enn Trondheim, med 0,6 prosent.

På forsiden nå