Ikke bare BI-studentene som setter pris på bygget

BI-bygget på Brattøra har fått Eiendomsprisen 2018 for spennende arkitektur og energismarte løsninger.

Årets bygg i Trondheim gikk i år til BI-bygget. Her gratuleres Stine Hostad (Entra), Svein Skibnes (Skibnes Arkitekter) og Henrik Melder (Entra) av Berit Rian, adm. direktør NiT i juryen.  Foto: Christine Schefte

Saken oppdateres.

I konkurranse med NyhavnEN og Trondheimsportalen stakk det nye BI-bygget på Brattøra av med Eiendomsprisen 2018 under Næringsforeningens (NiT) årlige konferanse. BI Campus Trondheims nye bygg vil ifølge juryen integrere Brattøra i byen, og gjøre området mer levende på kveldstid etter at 1500 studenter flyttet inn.

LES OGSÅ: Nå flytter 1500 BI-studenter inn i nybygget på Brattøra

Leder i Entra Trondheim, Stine Hostad, var svært fornøyd med prisen og trakk spesielt frem de energismarte løsningene i bygget.

Glade vinnere av Eiendomsprisen med Stine Hostad, Svein Skibnes og Henrik Melder. Her flankert av juryen med Knut Efskin, Norion Næringsmegling, Tor-Henning Aalmo, Danske Bank, og Berit Rian.  Foto: Christine Schefte

 

Varmer opp på solcelle og sjøvann

- Prisen betyr veldig mye for oss, og jeg vil trekke frem det gode samarbeidet vi har hatt med arkitekt Skibnes, BI og entreprenør Skanska. Vår energiløsning med bruk av sjøvann og solcelle til oppvarming, er også lett overførbart til andre prosjekter. Det bør være en inspirasjon til andre bygg, sa Hostad.

LES OGSÅ: Vi kan ikke fortsette med at Trondheim sentrum skal bestå av lave trehus bare fordi det alltid har vært slik

BI Campus Trondheim har leid 5000 kvm lokaler ved Pirsenteret de siste femten år. Det nye bygget på Brattørkaia er på drøye 8000 kvm over fem etasjer. Juryen trakk blant annet frem at alle arealene er tilgjengelig for studentene.

Studentene har også tidligere fortalt til Adresseavisen at de føler seg mer voksne i det nye bygget, delvis på grunn av den nøytrale fargepaletten. I tillegg trekker de frem at det er bedre ventilasjon. De mener den lille ulempen med avstanden til resten av studentstedene i byen, mer enn kompenseres av den fantastiske beliggenheten.

Sal med plass til 500 studenter

Juryen trakk også frem arkitekturen og den særegne trappeløsningen. Alle auditoriene ligger i sentrumskjernen av bygget, og er dekorert med mønster inspirert av Beijings nasjonalstadium, bedre kjent som «Fuglereiret». Mønsteret går fra første til fjerde etasje. I den største forelesningssalen er det plass til 500 personer. Den kan deles opp i to forelesningssaler etter behov. Kafeen i bygget vil være åpen for resten av byen, og de håper det kan bidra til å skape en mer aktiv bydel på Brattørkaia.

Noen av forelesningssalene er av mindre størrelse og ellipseformede. Dette håper de vil bidra til fordypningsundervisning og aktiv læring.   Foto: MORTEN ANTONSEN

 

LES OGSÅ: Enova flytter til Powerhouse

Entra startet byggeprosessen i januar i fjor. De har brukt energien fra solcellepanelet underveis i byggeprosjektet. Når Trondheim får elektroniske busser, vil det bli ladestasjon for disse på eksisterende bussholdeplass ved BI-bygget, opplyste Stine Hostad til Adresseavisen foran studiestarten. Bygget vil i perioder produsere mer energi enn eget behov, og et jobbes for å finne utnyttelse av all denne energien.

Foreløpig tilbyr BI Campus Trondheim kun bachelorstudier, men de håper at de på sikt kan starte med femårig siviløkonomutdanning.

Hør våre kommentatorer snakke om - Jeg trodde KrF var mer konfliktsky enn det vi ser nå

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter


Hør vår debatt-podkast: - Jeg trodde KrF var mer konfliktsky enn det vi ser nå


På forsiden nå