Bytter ut styrelederen i Okea

Toppsjefen i det thailandske selskapet Bangchak overtar som styreleder i oljeselskapet til Erik Haugane og Ola Borten Moe.

Ola Borten Moe (t.v.) og Erik Haugane er medgründere og henholdsvis forretningsdirektør og administrerende direktør i oljeselskapet Okea.  Foto: Espen Bakken

Saken oppdateres.

Det thailandske raffineri- og drivstoffselskapet Bangchak har overtatt som største eier i Okea, og på en ekstraordinær generalforsamling mandag ble selskapets toppsjef Chaiwat Kovavisarach valgt som ny styreleder i det trondheimsbaserte oljeselskapet.

Kovavisarach erstatter Henrik Schröder som representerer Okeas forrige hovedeier, det Bermuda-baserte investeringsselskapet Seacrest Capital Group. Schröder fortsetter som nestleder i styret.

Bangchak kjøpte seg inn i Okea for 933 millioner kroner, noe som var med på å finansiere Okeas oppkjøp av Shells andeler i oljefeltene Draugen og Gjøa.

Shell-oppkjøpet ble formelt gjennomført 30. november, og fra samme dag overtok Okea operatørskapet på Draugen-feltet utenfor kysten av Trøndelag.

På generalforsamlingen mandag ble også Prisana Praharnkhasuk valgt inn i Okea-styret fra 1. januar, ifølge protokollen. Hun sitter fra før i styret i Bangchak.

På forsiden nå