Reitangruppen kjøper opp 60 kaffebarer i Baltikum

Fredag ble det kjent at litauiske konkurransemyndighetene godkjente Reitangruppens oppkjøp av kaffekjeden Caffeine Roasters.

Caffeine Roasters er den største kaffekjeden med et av de sterkeste merkenavnene i Baltikum.   Foto: Reitangruppen

Saken oppdateres.

- Vi overtar kjeden operativt fra 1. mars. Convenience er en megatrend, og dette oppkjøpet er en naturlig forlengelse av convenience-fokuset vårt. Ambisjonen vår er å ta Caffeine Roasters videre også til andre land, forteller Johannes Sangnes, Administrerende Direktør i Reitan Convenience til Adresseavisen fredag kveld.

LES OGSÅ: Odd Reitan kjøper ytterligere ti bygårder i Midtbyen

Reitan Convenience vil derfor overta til sammen 60 kaffebarer i Estland, Latvia og Litauen, står det i en pressemelding fra Reitangruppen.

- Alle formaliteter nå er i orden, og vi ser frem til å starte arbeidet med å videreutvikle Caffeine Roasters solide posisjon i Baltikum. Caffeine Roasters er en av de sterkeste merkevarene for kaffebarer i Baltikum, og de er kjent for sin kvalitetskaffe og gode service, skriver Johannes Sangnes i pressemeldingen.

Kaffebarkjeden ble etablert i 2007 i Vilnius, hvor også selskapets hovedkontor ligger. Caffeine Roasters er den største kaffekjeden med et av de sterkeste merkenavnene i Baltikum.

LES OGSÅ: Milliardøkning for Reitan-familien i Remas tøffe år

- Oppkjøpet er et naturlig skritt videre for oss med vår sterke tilstedeværelse i Baltikum, og en bekreftelse på vår visjon om å bli størst på convenience i Europa, fortsetter Sangnes.

Reitan Convenience har med sine 531 butikker allerede en betydelig tilstedeværelse i Baltikum gjennom kjedene Narvesen, R-kiosk og Lietuvos Spauda.

På forsiden nå