SAS innstiller 709 avganger torsdag

SAS innstiller ytterligere 429 avganger torsdag. Dermed er til sammen 709 avganger innstilt. Partene møttes onsdag til mekling etter seks dager med streik.

Gardermoen 20190426. Norske SAS-piloter går ut i streik etter at meklingen med NHO Luftfart har brutt sammen. Opptil 80.000 reisende blir rammet allerede fredag. På Oslo Lufthavn Gardermoen stod det flere parkerte SAS-fly. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix  Foto: Berg-Rusten, Ole

Saken oppdateres.

54 000 passasjerer rammes, opplyser flyselskapet i en pressemelding.

SAS opplyste onsdag formiddag at de innstilte 280 avganger med avreise før klokken 14 torsdag. Onsdag kveld opplyser selskapet at de også innstiller avganger med avreise etter klokka 14.

Dermed er 709 avganger i hele Skandinavia innstilt.

LES OGSÅ: Bevegelse i SAS-streiken – men ikke nær en løsning

– Det er ikke noe nytt i forhandlingene mellom partene, og vi innstiller ytterligere avganger torsdag ettermiddag, opplyser SAS i en pressemelding.

– Vi gjør det vi kan for å begrense antallet innstilte avganger. Informasjon om trafikksituasjonen som følge av pilotstreiken oppdateres fortløpende, heter det.

Partene møttes til mekling klokken 11 onsdag formiddag hos Riksmekleren i Oslo og de satt fortsatt i forhandlinger ved 22.30-tiden onsdag kveld.

Klokken 21 sa riksmekler Mats Wilhelm Ruland at det ikke hadde vært spesielt mye framdrift i kveld.

– Det gjenstår mye, vi er ikke nær nok en løsning nå. Det er bevegelse blant partene, men det er fortsatt en betydelig avstand, sa han.

På forsiden nå