Børsnykommer økte inntektene med 59 prosent

Teknologiselskapet Norbit i Trondheim fikk inntekter på 327,3 millioner kroner i første halvår i år, men faller kraftig på børsen.

Notert: Administrerende direktør Per Jørgen Weisethaunet (t.v.) og gründer Steffen Kirknes hadde godt grep om børsbjella da Norbit ble notert på Oslo Børs i sommer.  Foto: Bård Gudim

Saken oppdateres.

Det var en økning på 59 prosent, fra 205,5 millioner kroner, fra samme periode i fjor, viser kvartalsrapporten som selskapet la frem torsdag morgen.

Norbit leverer teknologi både til maritim sektor, til trafikksystemer og til industri, og har hovedkontor i Stiklestadveien i Trondheim.

I juni i år ble selskapet notert på Oslo Børs, der selskapet nå er verdsatt til drøyt 1,2 milliarder kroner.

Det justerte driftsresultatet før skatt og avskrivninger etter første halvår endte på 79,7 millioner kroner, noe som var en økning fra 27,4 millioner i samme periode i 2018.

Også tallene for perioden fra april og ut juni viser kraftig vekst, men verdien på aksjen falt likevel kraftig etter at selskapet la frem tallene. Rundt klokken 10.30 torsdag var aksjekursen ned nesten 7,5 prosent, mens hovedindeksen så vidt var negativ.

På forsiden nå