Yngve Slyngstad går av som sjef for oljefondet

Yngve Slyngstad (56) ønsker å gå av som leder for oljefondet etter tolv år i sjefsstolen.

Oljefond-sjef Yngve Slyngstad ønsker å fratre  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Nyheten om at Slyngstad vil fratre som leder for Norges Bank Investment Management kommer kort tid etter at verdien av oljefondet passerte 10.000 milliarder kroner.

– For meg var det en viktig milepæl at fondets markedsverdi passerte 10.000 milliarder kroner 25. oktober. Jeg er stolt over å ha vært med på å bygge opp en ledende internasjonal investeringsorganisasjon med dyktige medarbeidere. Vi har levert god avkastning til det beste for fellesskapet, sier Yngve Slyngstad.

Han vil stå i stillingen fram til en ny leder tiltrer.

Hovedstyret i Norges Bank vil nå starte arbeidet med å finne en ny leder. Slyngstad skal imidlertid fortsette i fondet og bidra til utvikling av investeringsstrategien. Han skal blant annet ha ansvaret for å bygge opp det nye investeringsområdet unotert infrastruktur for fornybar energi, opplyser Norges Bank i en pressemelding.

Tirsdag la Statens pensjonsfond utland, eller oljefondet, fram resultatet for tredje kvartal. Fondet fikk en avkastning på 1,6 prosent. Det tilsvarer 236 milliarder kroner.

– Hovedstyret er svært godt fornøyd med forvaltningen av fondet under Yngve Slyngstads ledelse. Gjennom disse tolv årene har fondet levert meget gode resultater og styrket fondets posisjon hjemme og ute. Yngve Slyngstad har vært en tydelig leder av Norges Bank Investment Management og utviklet en ledende og global forvaltningsorganisasjon, sier leder av hovedstyret Øystein Olsen.

På forsiden nå