Bjørn Rune Gjelsten kjøper Gresvig

Sport 1-eieren kjøper store deler av eiendelene i konkursrammede Gresvig. Konkurransetilsynet må godkjenne oppkjøpet.

Bjørn Rune Gjelsten inngikk avtalen mandag.  Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB scanpix

Saken oppdateres.

Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS kjøper store deler av eiendelene i boet. Avtalen er inngått mandag, ifølge en pressemelding sitert i DN.no.

– Målsetningen er å etablere en solid og konkurransedyktig aktør i sportsbransjen, og sikre arbeidsplasser og videre drift på kjedesentralen og i et stort antall butikker heter det i pressemeldingen.

Les også: Sportskjeden Gresvig slår seg konkurs

Uklart antall butikker videre

2200 ansatte og 95 egeneide butikker ble rammet av Gresvig-konkursen. I tillegg ble rundt 100 franchiseeide butikker som var tilknyttet Intersport, rammet av konkursen.

- Mange medarbeidere i butikker og på kjedesentralen blir tilbudt videre ansettelsesforhold, men det nøyaktige antall butikker og ansatte som videreføres vil blant annet være avhengig av Konkurransetilsynets behandling av overdragelsen, og resultatet av pågående forhandlinger med utleiere i regi av konkursboet om leiebetingelser, heter det fra Gjelsten Holding og O.N. Sunde AS som står bak booppkjøpet.

Til E24 sier bostyrer Håvard Wiker at ingen kjøpere som ville overta hele boet, altså alle 95 butikkene.

– Totalt vil mellom 40–60 butikker videreføres i det nye selskapet, sier bostyreren som forklarer at flere ting må avklares før det nøyaktige antallet bekreftes, men at dette kunne vært et langt lavere tall, sier han til E24.

I Trondheim ligger fem G-sport, G-Max og Intersport-butikker: På Lade Arena, Tillertorget, City Syd, Trondheim Torg og en av Norges eldste sportsbutikker: G-sport Lefstad i Midtbyen.

Avventende

Ved G-Sport Lefstad i Munkegata, er varehussjef Håkon Forbregd Riise optimistisk, men avventende etter mandagens oppkjøp. Denne butikken alene har 27 ansatte.

- Vi har levert gode resultater og vet at vi i utgangspunktet ikke skal legges ned. Vi er optimistiske. Så kommer det an på hva konkurransetilsynet sier om butikken vår, ettersom vi ligger så nært Sport 1- butikken Axel Bruun i Midtbyen, sier Riise.

Lokal konkurranse - eller mangel på konkurranse - vil nemlig kunne bli utslagsgivende for fremtiden til enkeltbutikker om oppkjøpet ellers godkjennes. Med G-sport på Trondheim Torg og i Munkegata, samt Axel Bruun i Prinsens gate, samt Löplabbet i Ths. Angells gt, vil den nye Gresvig-eieren får mye makt i sportsmarkedet i Midtbyen, erkjenner Riise.

Varehussjef Håkon Forbregd Riise ved G-Psort Lefstad i Munkegata i Trondheim.  Foto: Terje SvaanLes også: - Vi er optimistiske på at situasjonen skal løse seg

350 sportsbutikker

Bakgrunnen er at Bjørn Rune Gjelsten fra før er hovedaksjonær i Sport 1 Gruppen son har 220 butikker over hele landet under konseptene Sport 1, Anton Sport og Löplabbet.

Godkjenner Konkurransetilsynet oppkjøpet, vil Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS gjennom Sport Holding AS, kontrollere et kjedesystem med nærmere 350 fagbutikker og en omsetning til forbruker på om lag fem milliarder kroner.

LES OGSÅ: Brukte spesiell metode for å raske med seg sportsutstyr

Blir Intersport

Blant eiendelene som kjøpes av konkursboet etter Gresvig, er egeneide butikker og franchiseavtaler, varelager på sentrallager og i butikker, kundefordringer og rettigheter til bruk av Intersport-navnet i Norge, samt andre immaterielle rettigheter, heter det i pressemeldingen.

Ifølge pressemeldingen vil de egeneide butikkene som overtas fra konkursboet etter Gresvig, samt butikker med franchiseavtaler. De vil fremover bli profilert som Intersport, mens Sport 1 butikkene vil driftes som tidligere. Gresvig var allerede igang med å omprofilere sine G-sport og G-Max til Intersport da de gikk konkurs tidlig i februar i år.

– Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen. Gjennom samarbeidet med Olav Nils Sunde og hans selskap O.N. Sunde AS får vi nå muligheten til å skape en solid aktør med langsiktige og finansielt sterke eiere, som gjennom Sport 1 og Intersport vil være den ledende faghandelskjeden i Norge, sier Bjørn Rune Gjelsten i pressemeldingen.

På forsiden nå