Koronatiltak for 27 milliarder kroner fra regjeringen

I regjeringens fase 3-pakke legges det fram tiltak for til sammen 27 milliarder kroner, blant annet til en grønn omstillingspakke.

Statsminister Erna Solberg.   Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det foreslås blant annet 4 milliarder kroner hver for bedrifter som tar egne permitterte tilbake og til å holde aktiviteten oppe i byggebransjen.

Det gis også 3,6 milliarder kroner over tre år til en grønn omstillingspakke.

– Vi legger nå fram tiltak som både får folk i jobb, øker aktiviteten i norsk næringsliv og bidrar til langsiktig verdiskaping i privat sektor fremover. Slik styrker vi grunnlaget for norsk velferd i fremtiden, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Et skritt på veien

– Vi løser ikke alle utfordringene med de tiltakene vi legger fram i dag. Vi må bruke flere budsjetter i årene som kommer. Men dette er skritt på veien ut av krisen, sa Solberg da regjeringen fredag presenterte den tredje krisepakken.

– Vi skal lette situasjonen her og nå, men også ruste Norge for fremtiden, sier statsministeren.

I pakken er blant annet 3,6 milliarder kroner øremerket grønn omstilling.

– Krisen vi står i, har ikke gjort behovet mindre. Det er snarere blitt forsterket, sier Solberg.

Lønnsplikten for permitterte gjeninnføres

Fra 1. september vil arbeidsgivere ha ti dagers lønnsplikt for nye permitterte, varsler finansminister Jan Tore Sanner (H).

– Nå som arbeidsmarkedet er bedre, må vi tilpasse regelverket slik at det ikke fører til flere permitteringer enn nødvendig. Vi foreslår derfor at arbeidsgiverne får lønnsplikt for nye permitterte i ti dager fra 1. september, sa Sanner da regjeringens tredje krisepakke ble presentert fredag.

Den økte dagpengesatsen for permitterte vil imidlertid bli opprettholdt.

På forsiden nå