- Det er et kostbart, men flott hus, sier konsernsjef Finn Haugan i Sparebank 1 SMN.

Han bekrefter til adressa.no at han betaler 11,5 millioner kroner for den klassiske boligen som ligger i Kronprins Olavs Allé på Øya i Trondheim.

Under prisantydning

Eiendommen som ligger langs Nidelva har egen strandlinje, og den ble annonsert til salgs med en prisantydning på 12,9 millioner kroner. Banksjefen fikk dermed kjøpe den 1,4 millioner kroner under prisantydning.

- Til syvende og sist er det markedet som bestemmer prisen, og det sa at den er verdt 11,5 millioner, sier Haugan.

Han forteller at det var annonsen som fikk ham til å kjøpe huset på Øya.

- Jeg så huset som var avertert og ble begeistret, sier Haugan, som overtar boligen i oktober.

- Svært sjelden

Det var Næringslivsavisa som først omtalte salget av eneboligen, som har et primærareal på 252 kvadratmeter. Tomta er på vel 1,1 mål, og har en parkmessig opparbeidet hage ned mot Nidelva.

«Dette er en type eiendom som svært sjelden er tilgjengelig på det åpnet markedet», står det i annonsen for boligen.

Boligen er bygd i 1908, men er oppgradert flere ganger siden da. Eiendommen har antikvarisk verdi klasse A, som betyr at den har svært høy antikvarisk verdi.

Tjenerskap

Boligen har blant annet to stuer og tre soverom. «Kjøkkenet er trukket tilbake, med egen kjøkkeninngang. Det og resten av huset er adskilt med små romsoner (anretning og gang). Huset må være planlagt med tanke på tjenerskap», står det i annonsen.

Boligen er tegnet av arkitekt Karl Martin Norum (1852-1911). Han har også tegnet kjente bygg i Trondheim som Britannia Hotel, Mathesongården i Olav Tryggvasons gate, Posthuset i Dronningens gate og Tollboden.