Sier ja til 43 meters høyt bygg på Brattørkaia

Formannskapet sier ja til planene om et 43 meters høyt signalbygg på Brattørkaia i Trondheim. Forslaget om å redusere høyden på bygget ble nedstemt i formannskapet.

Slik vil Entras powerhouse ta seg ut etter at prosjektet er bearbeidet og nedskalert. Nå har formannskapet sagt ja til planene. 

Saken oppdateres.

SV, Venstre, KrF og Miljøpartiet De Grønne (MDG) ønsket å redusere høyden på bygget med fire meter, men ble nedstemt av Ap, Høyre og Frp.

Vedtaket i formannskapet betyr at prosjektet nå skal til endelig behandling i bystyret.

Følg Adresseavisen på Instagram

Følg Adresseavisen på Facebook

Redusert takhøyde

Saken om Entras planer for Powerhouse på Brattørkaia har lenge vært til behandling i det kommunale systemet. Opprinnelig ble det lansert et forslag om å bygge enda høyere, men etter ulike runder ble forslaget omarbeidet. Nå ligger de reviderte planene på bordet. Et såkalt plusshus, som ved hjelp av solcellepaneler, og annen moderne teknologi, skal produsere mer energi enn bygget i seg selv forbruker, med en takhøyde på 43 meter. Powerhouse vil, med planene som formannskapet nå går inn for, betyr at det nye bygget vil bli 11 meter høyere enn Rockheim.

Det krever en endring i reguleringsbestemmelsen for området, som i dag har en høydebegrensning på 27 meter.

Vakkert, men for høyt

Varaordfører Knut Fagerbakke (SV) fremmet i formannskapet forslag på vegne av SV, Venstre, KrF og MDG om å redusere bygget med fire meter - eller en etasje.

– Dette blir et vakkert bygg, som vi ønsker skal bygges. Men den foreslåtte takhøyden er i drøyeste laget. Det blir fem meter høyere enn hotellet (Clarion Hotell & Kongress). Vårt forslag om å redusere med en etasje vil ikke ødelegge noe for muligheten til å utnytte enegrien av sollys på samme måte som i det opprinnelige forslaget, sa Fagerbakke.

SV, V, KrF og MDG argumenterte alle med at de ønsker et plusshus velkommen på Brattøra, men har problemer med høyden på bygget.

Viktig med plusshus

Det er flertallet i formannskapet uenige i.

– Jeg har forstått det slik at dersom man reduserer høyden på bygget så går det utover byggets mulighet til å produsere så mye energi som planen er. Jeg stiller spørsmål om forslaget til SV, V, KrF og MDG betyr at dette ikke lenger vil være et plusshus, sa Waage.

Rådmannen svarte på Waages spørsmål at bygget vil kunne produsere like mye energi dersom høyden reduseres, men det er usikkert om den totale økonomien i bygget vil være mindre lønnsom dersom det reduseres med en etasje.

Høyres Yngve Brox har ingen problemer med et høyhus ned ved vannkanten i Trondheim sentrum.

– Jeg er veldig glad for at dette nå lar seg realisere. Powerhouse vil bety mye for et område som foreløpig ikke helt har blitt slik jeg så det for meg. Byggingen av dette plusshuset vil være med på å skape Brattøra om til det området vi har ønsket. Det er på tide at vi får realisert et slikt prosjekt i Trondheim, sa Yngve Brox.

LES OGSÅ: Bygg på 40 meter på Brattørkaia

På forsiden nå