Forbrukerrådet:

Ni av ti nettbutikker bryter loven

Ved julehandel på nett, må du ofte kjenne rettighetene dine selv.

Over halvparten av butikkene opplyste ikke om angrerettsskjemaet, og hele 85 prosent fulgte ikke de nyeste reglene, ifølge Forbrukerrådets undersøkelse. 

Saken oppdateres.

Av 150 nettbutikker Forbrukerrådet har undersøkt, ga bare ni prosent den informasjonen loven krever. I undersøkelsen så Forbrukerrådet på om nettbutikkene fulgte 13 krav fra angrerettloven og ehandelsloven.

LES OGSÅ: Mexx-butikkene åpne til tross for konkurs

Følger ikke nye regler

Over halvparten av butikkene opplyste ikke om angrerettsskjemaet, og hele 85 prosent fulgte ikke de nyeste reglene som ble innført i sommer.

- Dette er skuffende. Når du driver en nettbutikk, har du et ansvar for å ta vare på forbrukeren, og du må selvfølgelig sette deg inn i hva loven krever, sier Jo Inge Bjørntvedt i Forbrukerrådet.

LES OGSÅ: Moods of Norway sier opp 20 ansatte

Kan kreve gratis retur

- Fra i sommer økte kravet til informasjon som selgerne i EØS-området skal gi forbrukerne. Det er urovekkende at så mange i bransjen ikke har fått med seg disse endringene, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp).

En tredel av nettbutikkene opplyste ikke om angrefristen og kostnadene ved retur. I disse tilfellene kan forbrukeren kreve at butikken betaler for returkostnadene.

LES PÅ PLUSS: Må ha gullrush i desember for å klare året

På forsiden nå