Hele ledergruppen er ny, og antall ansatte er redusert med rundt 30.

Administrerende direktør Per Gundersen sier ingen har blitt oppsagt, men at det var behov for endringer i selskapet som har tapt 400 millioner i omsetning siden 2007. Nå vokser både topp- og bunnlinjen. I fjor fikk selskapet et resultat før skatt på 14 millioner kroner, sammenlignet med 27 millioner i minus året før.

Gundersen sier at de fokuserer sterkere på resultater.

- Sammen blir vi enige om ambisjonene, og det forventes det at vi hele tiden har tiltaksplaner for å levere det vi er enige om, sier han.

Viskelær og konferanseutstyr

Engrosbedriften med hovedkontor på Løvåsmyra på Tiller selger papir til grafisk bransje, i tillegg til forbruksvarer til virksomheter innenfor blant annet industri, emballasje, hotell og restaurant, renhold, kontor og data.

På hovedlageret på Tiller blir alt fra kulepenner og viskelær til avansert videokonferanseutstyr automatisk sortert og hentet ut til kundene. De har også et lager i Oslo.

- Det vi egentlig selger er logistikk. Vi må være mer effektive enn konkurrentene, sier Gundersen.

Nedturen for Maske startet i 2006, i forbindelse med at selskapet overtok den Oslo-baserte konkurrenten S-Gruppen. 2007 ble starten på mange år med underskudd, og omsetningen falt fra nær 1,4 milliarder til drøyt 930 millioner både i 2012 og 2013. I fjor økte den igjen og endte på 948 millioner.

- Vi har hatt en tøff prosess gående i mange år. Det var to store selskaper som også kulturelt skulle slås sammen, men nå er det ikke noen forskjell på Oslo og Trondheim. Kulturforskjeller skal ikke være noen unnskyldning for å gjøre ting på forskjellig måte, sier Gundersen.

Femte generasjon

Halvparten av Trondheims-bedriften eies fortsatt av Maske-familien, mens den andre halvparten eies av brødrene Michel og Richard Andvord.

Styreleder Marius Maske er femte generasjon fra familien i ledelsen. Han sier at strukturendringer og påfyll av kapital har gitt bedriften et helt nytt fundament. Han gikk inn som administrerende direktør i 2008, før han overlot til Gundersen i 2013.

- Vi vet at vi i fjor har tatt markedsandeler, og det er imponerende i den fasen vi har vært gjennom, sier Maske, som sier at de nå er i stand til å vokse videre.

Årsregnskap
Maske Gruppen
Millioner kroner20142013Endr. i %
Omsetning947,99331,6
Driftsresultat20,1- 19-
Res. før skatt14,1- 27,1