Adresseavisen skrev i november i fjor om BI-studenten som begynte å spekulere i aksjer som 12-åring, og som rundet én million i inntjening da han fylte 19 år.

Nå er 20-åringen god for rundt to millioner kroner, etter å ha satset pengene på selskapet Seabird Exploration, skriver Finansavisen.

Selskapet varslet i januar i år en finansiell restrukturering, som skjedde ved utstedelse av nye aksjer og ved at deler av selskapets gjeld ble omgjort til aksjer.

Kjøpte gjeld for én mill.

Før restruktureringen brukte Hofstad rundt én million kroner på å kjøpe seg inn i et av obligasjonslånene gitt til selskapet, der gjelden ble verdsatt til 28 prosent av den opprinnelige verdien.

Da denne gjelden ble omgjort til aksjer i selskapet ble det gjort til 47 prosent av opprinnelig verdi, noe som ga Hofstad en gevinst på 67 prosent, ifølge avisen.

- Jeg regnet på det, og kom frem til at det kunne bli en lønnsom transaksjon dersom jeg fikk kjøpt Seabird-obligasjonen til en fjerdel av pålydende, sier han til Finansavisen.

Tjente på kursfall

Utstedelsen av nye aksjer i selskapet førte til at børskursen raste, noe som også gikk utover verdien på aksjene Hofstad hadde fått i bytte for gjelden. Men 20-åringen hadde sikret seg gjennom en såkalt shorthandel, ifølge avisen.

Shorting betyr at man låner aksjer, som man deretter selger på børsen. Når man senere kjøper tilbake aksjene, så får man en gevinst hvis kursen har falt.

Ifølge Finansavisen utgjør summen av Hofstads verdier nå rundt to millioner kroner, noe som betyr at Hofstad har tjent nærmere én million på handelen i Seabird.