I 2014 fikk 2,5 millioner personer 11.500 kroner i snitt igjen på skatten, mens 403.000 måtte betale 13.000 kroner i snitt i restskatt. Årets tall blir ikke tilgjengelige før 24. juni, men allerede i morgen og fredag vil mange få varsel fra Skatteetaten.

Ingen konkret dato

– I løpet av 18. og 19. juni vil alle som får oppgjør i juni ha fått varsel om dette fra oss. De fleste lønnstakere og pensjonister får skatteoppgjøret sitt i juni, uttaler Anne Kirkhusmo, presseansvarlig i Skatteetaten, til NRK.no

Men varsel er ikke ensbetydende med at pengene er på konto. Etaten sier at de ikke kan gi en konkret dato for når du får oppgjøret ditt. Men har du penger til gode er 24. juni første mulige dato for utbetaling.

Får du ikke oppgjøret ditt nå må du vente til 5. august. Fra den datoen blir det løpende skatteoppgjør til og med 14. oktober.

Disse oppgjørene inkluderer også personlig næringsdrivende og skattytere som har levert selvangivelsen på papir.

Er du en av oss uheldige som har fått restskatt er det bare å bite i det sure eplet, betale så raskt som mulig og se fremover.

Sjekk dette

Hvis du ikke får oppgjøret kan dette være årsaker ifølge Skatteetaten:

* Du er oppført med feil kontaktinformasjon. Sjekk dette på norge.no.

* Du er næringsdrivende, eller ektefelle av næringsdrivende. Det gjelder også næringsdrivende som er registrerte e-brukere. Denne gruppen får oppgjøret sitt tidligst 5. august og senest 14. oktober.

* Du er lønnstaker/pensjonist og leverte selvangivelsen på papir. Da får du skatteoppgjøret tidligst 5. august og senest 14. oktober.

* Du er lønnstaker/pensjonist som har søkt om utsettelse for å levere selvangivelsen.

* Du har benyttet deg av leveringsfritaket (stille aksept), men sendt inn vedlegg til selvangivelsen på papir i tillegg.

* Du har ikke oppgitt boligopplysninger i selvangivelsen din. Dette kan du sjekke opp og rette selv.

* Du og ektefellen din liknes sammen, og din ektefelles selvangivelse krever manuell saksbehandling. Ektefeller ikke får skatteoppgjøret sitt før begges selvangivelser er ferdig.

* Du er kildeskattyter, Svalbard-skattyter, SFU-skattyter eller upersonlig skattyter (for eksempel et AS), og får som vanlig oppgjøret ditt til slutt; 14. oktober.

* Din selvangivelse er tatt ut i kontroll. Skatteetaten tar stikkprøver, og disse er altså tilfeldig valgte selvangivelser.

* Helt generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse du har og jo flere vedlegg, jo lengre tid kan det ta å behandle den.

Har du mottatt skatteoppgjør der det står at du har skattepenger tilgode så vær oppmerksom på at tidligste mulige dato for utbetaling er 24. juni 2015. Dato for utbetaling kan være inntil to uker etter skatteoppgjørsdatoen som du finner øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt. Foto: Skatteetaten