Skatteoppgjøret er klart

... i hvert fall for de fleste av oss.

Nå kommer skattepengene. De første vil få skatteoppgjøret sitt inn på konto allerede neste uke.  Foto: NTB SCANPIX

Saken oppdateres.

Torsdag og fredag har en stor andel skatteytende nordmenn fått sms eller e-post om at skatteoppgjøret er klart. Meldingen informerer i tillegg om at oppgjøret kommer på konto i løpet av 2-3 uker, skriver aftenposten.no.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, Ernst Larsen, forteller at den første puljen av skatteytere vil få pengene inn på konto 24. juni. Deretter sendes det ut penger fortløpende i to uker.

Hjelper ikke å mase

Om man ikke er så heldig å være en del av første pulje som får penger, hjelper det dessverre lite å ringe og mase på Skatteetaten.

- Utsendelsen av pengene skjer helt maskinelt uten behandling av mennesker, så det er umulig å si nøyaktig hvilken dag pengene kommer inn på konto.

Kapasiteten avgjør hvor fort man får

- Hvorfor må noen vente opptil tre uker med å få penger når oppgjøre allerede er klart?

- Det handler om kapasitet. Det er mange mennesker som skal ha mange penger, og da er det viktig at det ikke skjer noe feil. Det er det samme som når vi skal sende ut én milion SMSer til den norske befolkning, da er det kapasiteten i telenettet som avgjør hvor fort alle får meldingen sin, forklarer Larsen.

15 prosent må vente

Han forteller at de fleste nå mottar melding og at utsendelsen av disse fortsetter ut fredagen. Men 15 prosent av oss må vente litt til:

- Det er de tre prosentene som har levert selvangivelsen på papir og så er det tolv andre prosent som er eller er ektefeller av selvstendig næringsdrivende.

Larsen forteller at disse kan vente sitt oppgjør klart tidligst 5. august før det går i puljer frem mot oktober.

På forsiden nå