2,5 millioner får igjen på skatten

27,2 milliarder kroner betales ut fra og med i dag.

Fra og med 24. juni kommer skattepengene på konto for 2,5 millioner. Pulje to får oppgjøret fra 5. august.  Foto: SCANPIX

Saken oppdateres.

Det skriver Skatteetaten i en pressemelding om skatteoppgjøret for lønnstakere og pensjonister. Pengene kommer inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker fra og med onsdag 24. juni.

Tre av fire får skatteoppgjøret kun elektronisk. Dette skjer som en følge av at Skatteetaten i fjor gjorde elektronisk kommunikasjon med innbyggerne til hovedregelen.

- Stadig flere får et tidlig skatteoppgjør. Det er mulig fordi de aller fleste av oss nå er elektroniske brukere, sier skattedirektør Hans Christian Holte i pressemeldingen.

2,2 milliarder i Trøndelag

I de to trøndelagsfylkene er det 275 557  skatteytere som får skatteoppgjøret sitt fra 24. juni og fremover, opplyser kommunikasjonsrådgiver Kristin Gjøvåg i Skatt Midt-Norge i en relatert pressemelding. 2,2 milliarder kroner skal fordeles i Trøndelag.

215 839  lønnstakere og pensjonister har penger til gode, og de vil få tilbake 10 100 kroner i gjennomsnitt. 46 184 må betale en restskatt på  i gjennomsnitt 11 000 kroner.

To terminer for restskatt

De 530 000 som får restskatt må betale til sammen 7,4 milliarder kroner, og vil få betalingskort i posten.

Skatteetaten opplyser at fristen for å betale beløp på under 1000 kroner er 20. august, mens restskatt på over 1000 kroner deles opp i to terminer. Datoen for den siste innbetalingen er 24. september.

- Den beste måten å unngå en eventuell restskatt på til neste år er å oppdatere Skatteetaten med endringer i privatøkonomien som kan påvirke skattetrekket. Overgang til pensjon eller reduserte gjeldsrenter på bil- og boliglån er eksempler på dette, sier Holte i pressemeldingen.

Klagefrist på seks uker

5. august får den andre puljen skatteoppgjøret. Denne puljen inkluderer også personlig næringsdrivende og deres ektefeller samt de som leverte selvangivelsen på papir, skriver Skatteetaten.

Etter den datoen blir det løpende skatteoppgjør fram til 14. oktober.

Klagefristen er seks uker etter skatteoppgjørets dato, og klagen kan leveres elektronisk via skatteetaten.no.

Skattedirektør Hans Christian Holte sier at stadig flere får et tidlig skatteoppgjør. 

Skattedirektør Hans Christian Holte sier at stadig flere får et tidlig skatteoppgjør. 

På forsiden nå