Boligprisene ned 0,5 prosent i Trondheim

Boligprisene falt mindre i Trondheim enn i landet for øvrig.

Det er eneboliger og delte boliger som trekker ned boligprisene, mens prisen på leiligheter gikk opp i Trondheim i juli. 

Saken oppdateres.

– Jeg har både håpet og trodd på en myk landing, og det tror jeg vi får sammenlignet med andre områder, sier markedsområdeleder Ola Mogseth i DNB Eiendom til adressa.no.

Onsdag formiddag offentliggjorde Eiendom Norge boligprisstatistikken for juli, som viser at prisene i Trondheim falt med 0,5 prosent i løpet av den siste måneden.

Eiendom Norge sier at prisene normalt går litt ned i juli, og de betegner dermed utviklingen i Trondheim som stabil. Utviklingen i Trondheim er også bedre enn i landet forøvrig, der prisene falt med 1,1 prosent.

LES OGSÅ: Boligprisene opp igjen

– I både mai og juni har jeg sagt at vi vil få en myk landing. Ingen trær vokser inn i himmelen, og når vi ser på det økonomiske utviklingen ellers, så er ikke dette unormalt, sier Mogseth.

Snittboligen koster 2,8 millioner

Boligprisene i Trondheim er nå 6,7 prosent høyere enn for ett år siden, og gjennomsnittboligen koster nå 2,8 millioner kroner.

Totalt ble det omsatt 328 boliger i Trondheim i juli. 292 av de solgte boligene var leiligheter, og de hadde en prisoppgang på 0,4 prosent, viser statistikken.

Mogseth sier at både studenter og deres foreldre er aktive på boligmarkedet i juni og juli, og at det gir etterspørsel etter leiligheter. Han tror også at en del barnefamilier ønsker å få flytting på plass før skolestart, og at juli derfor kan være en undervurdert måned.

LES OGSÅ: Mer press på foreldrene med nye boliglånsregler

Eneboliger faller mest

Det ble solgt 13 eneboliger og 23 delte boliger, og det er de som trekker prisene ned med en nedgang på henholdsvis 3,4 og 2,9 prosent. Mogseth sier at tallene er for små til å konkludere, men at delte bolige har vært prisvinnere tidligere på året.

LES OGSÅ: Salget av dyre boliger doblet i Trondheim

Mogseth tror utviklingen vil fortsette i omtrent samme takt ut året, men han tror ikke at vi har en boligboble som er i ferd med sprekke.

– Men jeg tror ikke vi vil få noen stor prisoppgang i de siste månedene i 2015, sier han.

Ned i Trøndelag

Statistikken viser også at Trondheim har en langt bedre enn i det øvrige Trøndelag. I Sør-Trøndelag utenom Trondheim falt prisene med 2,6 prosent, mens de i Nord-Trøndelag falt med 2,3 prosent.

– Det er som forventet. Tilflyttingen til byene er fortsatt stor, og man får mindre igjen får boligene man selger der man kommer fra. Men jeg tror ikke det er noen dramatikk i dette, sier Mogseth.

Det ble solgt henholdsvis 67 boliger i det øvrige Sør-Trøndelag og 122 boliger i Nord-Trøndelag.

Blant de største byene er det Oslo som gjør det best med en prisoppgang på 0,2 prosent. Bergen har en lik utvikling som Trondheim med en prisnedgang på 0,4 prosent, mens Stavanger og Kristiansand gjør det dårlige enn landsgjennomsnitt med en nedgang på henholdsvis 1,6 og 1,4 prosent.

Markedsområdeleder Ola Mogseth i DNB Eiendom tror utviklingen i boligprisene vil være moderat resten av året. 

Markedsområdeleder Ola Mogseth i DNB Eiendom tror utviklingen i boligprisene vil være moderat resten av året. 

På forsiden nå