Dette skyldes at det aldri har vært flere hotellrom i Trondheim enn nå. Det viser en ny rapport fra Nordic Hotel Consulting (NHC). Rapporten er laget på bakgrunn i ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

- Juli ble en fantastisk god måned, når vi ser på det samlede markedet, slår rapporten fast når de ser på hele landet.

- Tallenes tale er meget tydelig. Alle nøkkeltallene for det samlede norske hotellmarkedet viser til rekordnoteringer. Prisene har aldri vært så høye, kommenterer seniorkonsulent Olaf Vangstein.

Billigere i Nord-Trøndelag

Men selv om mange gjør det bra, er det også noen som ikke gjør det så bra. Og det er hotellene i Trondheim som må selge rommene sine billigst.

Tallene, som er sendt inn fra hotellene selv, viser at et hotellrom i Sør-Trøndelag gjennomsnittlig koster 796 kroner natta. Til sammenligning koster det 859 kroner natta for et rom i Nord-Trøndelag. Landsgjennomsnittet er på 890 kroner. Dyrest er det å bo på hotell i Kristiansand, her koster det 1200 kroner natta.

Prisene er uten moms og frokost, når momsen legges på koster et gjennomsnittlig hotellrom i Sør-Trøndelag 995 kroner.

Overkapasitet i Trondheim

I rapporten heter det følgende om årsaken til at det er billigst å overnatte på hotell i Sør-Trøndelag: «Hotellmarkedet i Trondheim har merket kapasitetsøkningen og har slitt med synkende resultater så langt i år».

Det var en viss bedring i juni, men i juli var hotellene i samme spor som tidligere i år.

- Dette betyr at solgte rom har gått opp med ni prosent, noe som er et stykke under det som var ønskelig med en kapasitetsøkning på 13,2 prosent, står det i NHC-rapporten.