- Utrolig skuffende

HiST-rektor Trond M. Andersen er skuffet over å ha blitt glemt - igjen.

HiST-rektor Trond M. Andersen synes det er utrolig trist at de heller ikke på neste års statsbudsjett får bevilgning til nytt teknologibygg på Kalvskinnet.   Foto: Stein Søraa

Saken oppdateres.

- Vi ble skuffet i fjor og forfjor, og nå får vi en ny skuffelse. Det er utrolig trist, sier rektor Trond M. Andersen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (Hist) etter at det ble klart at det ikke kom noen bevilgning til nytt teknologibygg på Kalvskinnet i statsbudsjettet. Byggeprosjekter på universitet og høgskoler på Ås, Bergen, Oslo, Tromsø og Sogn og Fjordane er blitt prioritert.

LES OGSÅ: Dette betyr statsbudsjettet for Sør-Trøndelag

NETTMØTE: Spør våre eksperter om statsbudsjettet
 

Andersen sier at dette betyr at Hist ikke får komme i gang med den infrastruktur som en så sårt trenger.

- Teknologibygget er utløsende for utviklingen på hele Kalvskinnet. I forhold til Bergen og Oslo, har vi ikke kommet noen vei i Trondheim, sier Andersen.

- Dette er en sak som er blitt høyest prioritert i regionen av politikerne, men vi har ikke nådd frem. Et nytt bygg på Kalvskinnet er fundamentalt i forhold til tilstrekkelig utdanning blant annet av lærere og ingeniører, sier Hist-rektoren.

LES OGSÅ: Dette betyr statsbudsjettet for Nord-Trøndelag


- Helt urimelig

Stortingsrepresentant Tord Lien (Frp) er både skuffet og overrasket over at det heller ikke denne gangen kommer penger til nybygg ved HiST.

- Jeg hadde forventet at dette skulle komme på plass i årets statsbudsjett. Det er en samlet trønderbenk som står bak kravet om nybygg, og jeg trodde at de rødgrønne nå skulle prioritere Hist. Vi vet hvor prekær situasjonen er ved HiST, hvor de nå må ut og låne lokaler utenfor egen bygningsmasse, sier Lien.

Han viser til at Høgskolene både i Bergen og Oslo for lenge siden har fått midler til gode lokaler, og at det derfor nå er på høy tide at millionene også kommer til Trondheim.

– Det er helt urimelig at den økonomisk mest effektive og veldrevne høyskolen aldri skal bli tilgodesett med midler. Her er det et gryteklart prosjekt, hvor byggingen kan starte. Da er det svært uheldig at det ike er mulig å finne midler for å få driften på plass, sier Lien.

- Handlingslammet

Han har tidligere varslet at han trekker seg fra Stortinget etter denne perioden, men han har lenge hatt som mål å få HiST-utbyggingen på plass før han forlater Stortinget.

- Jeg lovte at dette skulle jeg få ordnet opp i, men nå må jeg bare innse at de rødgrønne politikerne ikke ønsker å prioritere dette, sier Lien.

- Kan samlokaliseringsdebatten som i sommer blusset opp, hatt noen betydning for denne avgjørelsen?

- En kan ikke straffe HiST for det som skjer på NTNU. Et nybygg på HiST er noe av det aller viktigste for vår region. Jeg kan derfor ikke forstå hvorfor regjeringen er så handlingslammet, sier Lien.

Stortingsrepresentant Tord Lien (Frp) mener regjeringen er handlingslammet som ikke har gir penger til teknologibygg på HiST.  
        
            (Foto: Scanpix/NTB)

Stortingsrepresentant Tord Lien (Frp) mener regjeringen er handlingslammet som ikke har gir penger til teknologibygg på HiST.   Foto: Scanpix/NTB

På forsiden nå