Christian Lykke sparket seg selv som Bunnpris-sjef

Christian Lykke trekker seg som administrerende direktør for Lykke-konsernet.

Christian Lykke blir styreleder for handelsdelen av Bunnpris-konsernet.  Foto: GLEN MUSK

Saken oppdateres.

Den 37 år gamle Bunnpriseieren trekker seg etter et par tunge økonomiske år, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg er god til å sette ting ut i live, men for dårlig på å gjennomføre. Vi har vokst for fort, og åpnet litt for mange butikker de siste årene. Samtidig har vi slitt med lønnsomheten. Vi har butikker som har gått med underskudd over flere år, uten at vi har gjort noe. Nå må vi få mer kontroll. Vi må bli mer nådeløse, rett og slett, sier Lykke til avisa.

Underskudd på 33 mill.

Ifjor gikk konsernet med 33 millioner kroner i underskudd. I år blir det også røde tall.

Lykke sier det ligger selvkritikk i at han trekker seg som administrerende direktør.

- Utviklingen har ikke vært som jeg har håpet på. Det er ikke andres ansvar, ansvaret er mitt, sier Lykke, som ikke er økonomi- eller kjøpmannsutdannet. Han har hovedfag i historie fra NTNU.

Skulle tredoble

Det 182 år gamle familieselskapet er eldst og minst av de fem største dagligvareaktørene i Norge. I 2009 satte Lykke-familien som mål at de ville doble antallet butiker innen 2015 til rundt 400, og samtidig tredoble markedsandelen til 12 prosent. Bunnpris-kjeden har i dag 218 butikker og en markedsandel på rundt fire prosent.

Familieselskapet I.K. Lykke deles derfor fra årsskiftet i to. Christian Lykke blir styreleder for handelsdelen av konsernet, mens faren, Trond Lykke (66), blir styreleder i eiendomsselskapet.

- Mer kompetent

Som Handelsbladet FK skrev i september, blir regiondirektør for Bunnpris i Midt- og Nord-Norge, Kjell Engløkk, ny Bunnpris-sjef. Har har tidligere også vært leder for Icas distribusjonsvirksomhet i Trondheim.

- Engløkk er eldre enn meg og har holdt på lenge i bransjen. Dette tror vi blir veldig bra. Jeg ser på det som min jobb å rekruttere folk som er mer kompetente enn meg, sier Lykke til Dagens Næringsliv.

Lykke mener han har vært for impulsiv.

- Når jeg får en idé, tenker jeg at «det gjør vi». Jeg har vært god til å sette ting ut i live, men for dårlig på å gjennomføre. Kjell er en litt annen type enn meg. Han er veldig nøyaktig, rett og slett mer kompetent. Sammen tror jeg vi kommer til å utfylle hverandre godt, sier Lykke.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå