71 av landets Rema 1000-kjøpmenn satt igjen med et resultat på over tre millioner kroner før eierlønn, skriver Dagens Næringsliv.

Og de fire med best resultat er alle fra Bergen eller Bergens-området.

– Vi er veldig gode på Vestlandet, og Rema er faktisk større i Bergen enn i Trondheim, sier Rema-sjef Ole Robert Reitan til avisen.

– Skal få satt på plass Bergenserne

Regionsdirektør Brynjar Hovstein i Rema-1000 Midt Norge forteller at markedsandelen i Bergen by er på 32 prosent, mot 28-29 prosent i Trondheim. Det har han imidlertid tenkt å endre på.

– Jeg har i flere år sagt til min kollega i region vest at jeg skal ta ham igjen, og til neste år bør jeg kunne snuse på 30-tallet, sier Hovstein.

I februar vil Rema 1000-butikken i Elgeseter gate bli gjenåpnet, og innen skolestart skal kjeden ha åpnet en ny butikk i Ilsvika.

– Vi har også pågående prosjekter på Hallset og Risvollan. Vi skal nok få satt på plass Bergenserne, sier Hovstein.

Fem trøndere på tre-millions-lista

Oversikten over Rema-kjøpmennenes resultater, viser at fem av de 71 som har et resultat på over tre millioner kroner er fra Trøndelag.

– Jeg skammer meg ikke, men kunne tenkt meg flere kjøpmenn fra Midt-Norge på lista. Det burde vært flere, og vi skal nok få til det etterhvert, sier Hovstein.

På topp blant kjøpmennene i Trøndelag, og på en sjetteplass på landsbasis, er Arne Tungseth som driver butikken ved Rock City i Namsos, med et resultat på 5,3 millioner kroner.

Lenger ned på listen finner vi fire Rema-kjøpmenn fra Trondheim, som alle har et resultat på mellom tre og fire millioner kroner: Sturla Kregnes (Torvet), Arild Eide (Bromstad), Øyvind Dahl (Stavset) og Bjørnar Kusæther (Rosenborg).