Bogart og Cosmo tar over Interias lokaler

Klein-familien slår sammen butikkene og flytter inn i Olav Tryggvasons gate 12.

Bogart-gründer Hans Klein (bildet) mener det blir vemodig å flytte fra de gamle butikklokalene, men ser frem til å flytte inn i de tidligere Interia-lokalene i Olav Trygvassons gate 12. 

Saken oppdateres.

- Vi har hatt planer om å slå sammen butikkene lenge, og synes det gamle Interia-lokalet var topp. Det er nytt, moderne og veldig god egnet til å presentere varene, sier Bogart-gründer Hans Klein.

Store lokaler

Lokalene i Olav Tryggvasons gate 12 eies av E.C. Dahls Eiendom, og Interia var leietaker frem til konkursen i sommer. En av grunnene til at Interia gikk konkurs, var ifølge eierne at lokalene ble for store. Klein frykter ikke at han vil støte på samme problem.

- Når vi flytter får vi en salgsflate på mellom 1100 og 1200 kvadratmeter. Til sammenligning er salgsflaten i dagens butikker på mellom 700 og 750 kvadratmeter. Vi tror vi skal klare å håndtere lokalene med sortiment både for dame, herre, unge og voksne, forteller Klein.

Flere merkevarer

Klesgründeren er klar på at den nye butikken vil ha samme konsept som Bogart og Cosmo har i dag, nemlig salg av dyre merkeklær. Navnet på den nye butikken er imidlertid ikke klart ennå.

- Så langt har vi ikke kommet. Om det blir Bogart Cosmo, deler av de to navnene eller noe helt nytt, det vet jeg ikke. Men vi kommer til å utvide antallet merkevarer, sier Klein.

Økte overskuddet

Bogart har holdt til i de samme lokalene i Thomas Angells gate i 24 år. Konseptet har vært det samme hele veien, noe som ser ut til å ha lønt seg for Klein-familien.

I fjor økte Bogart overskuddet med én million kroner, og fikk et resultat før skatt på 2,8 millioner. Cosmo, som drives av Kleins datter, Cecilie Klein Reinertsen, økte omsetningen med nær 1,5 millioner og fikk et resultat på 2 millioner kroner før skatt. Klein mener det er rom for å ekspandere.

- Det handler om å fornye seg. Det blir vemodig å flytte ut av lokalene i Thomas Angells gate, men på en annen side utrolig spennende å flytte inn i de nye lokalene. Nå holder vi på å finne en interiørarkitekt som kan ta seg av innredningen, sier han.

Går alt etter planen, åpner butikkene i nye lokaler i februar neste år.

LES OGSÅ: Tjener rått på dyre klær og sko

Børge Sved918 04 131borge.sved@adresseavisen.no

Klein-familien
  • Hans Klein og datteren Cecilie Klein Reinertsen er til sammen involvert i tre butikker: Bogart, Cosmo og Suuz.
  • Til sammen omsatte de tre butikkene for 30 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 5,1 millioner.
  • Bogart holder til i Thomas Angells gate 10. Cosmo har lokaler i Thomas Angells gate 20, mens Suuz holder til i Thomas Angells gate 7.
På forsiden nå