Cornelias Hus er kjøpt opp

Kles- og interiørbutikken blir en del av stort trøndersk kleskonsern.

Angen Invest har kjøpt opp Cornelias hus. Konsernet driver også Jack & Jones, Selected, Only, Name It, For Henne, Chantal, T. Angen Kåpesenteret og Gerry Weber. 

Saken oppdateres.

- Jeg har valgt å selge fordi det gir kjempestore muligheter til å ekspandere og utvikle Cornelias Hus, som jeg ikke har mulighet til, sier daglig leder og gründer Ida Daling i Cornelias Hus.

Kjøperen er Angen Invest, som solgte klær for 334 millioner kroner over hele landet i fjor. Konsernet eies av Trondheims-familien Angen, som også driver butikk-konseptene Jack & Jones, Selected, Only, Name It, For Henne, Chantal, T. Angen Kåpesenteret og Gerry Weber.

LES OGSÅ: - Jeg liker det glamorøse

Blir med videre

Daling fortsetter som daglig leder, og de til sammen åtte ansatte i Cornelias Hus fortsetter også under de nye eierne.

- De har kjøpt konseptet med meg. Uten meg er det ikke interessant, jeg har konseptet i hodet, sier Daling.

Hun liker at det er et trondheimsbasert selskap som har kjøpt butikken hun og mannen eide.

- Angen er kjempeflinke og har muligheten til å utvikle Cornelias Hus. De har lang erfaring i butikkdrift, og ønsket et nytt bein å stå på, sier Daling.

LES OGSÅ: Bogart og Cosmo tar over Interias lokaler

- Måtte ikke selge

Cornelias Hus åpnet i 2004. Det som i en pressemelding beskrives som en livsstilsbutikk innenfor interiør, trender, mote og inspirasjon, omsatte i fjor barne- og dameklær og interiør for 11,3 millioner kroner. I 2011 og 2012 gikk butikken med et underskudd etter skatt på til sammen 900 000 kroner. Daling sier hun likevel ikke var nødt til å selge butikken.

- Det var ikke nødvendig, men det gir muligheter jeg ikke får til på egen hånd. Jeg har satset på nett og det koster penger, sier Daling.

Netthandel utgjør 30 prosent av omsetningen til Cornelias Hus. Nettbutikken ble startet i 2007, og Daling forteller at omsetningen på nett har tatt av de to siste årene.

LES OGSÅ: Trondheim Trønderhovedstaden

- Unikt

Nytilsatt daglig leder i Angen Invest, Tor Jarle Warø, sier de kjøpte Cornelias Hus for å få flere bein å stå på. Han kaller konseptet unikt.

- De har individuelle tanker om interiør, og klær fra nasjonale og internasjonale nisjeleverandører. Cornelias Hus kjøper ikke inn så mye av hvert plagg, det er litt av konseptet. Butikken er godt besøkt og omtalt ganske mye. Cornelias Hus har i nesten ti år stått stødig og representert sin stil, og har ikke falt for fristelsen til la det kommersielle gå på bekostning av konseptet, Warø.

LES OGSÅ: Viser oss hjemmet sitt på nett

Til Østlandet

Angen Invest ønsker å ekspandere, og ifølge Warø vil den neste Cornelias Hus-butikken komme i Oslo-området. Han peker også på at Cornelias Hus har en bra nettbutikk

- Ved å drive blogg og presentere antrekk tiltrekker Cornelias Hus seg ganske mange som orienterer seg på nettet. De driver godt og systematisk, og vi ser for oss å lære av dem innenfor netthandel, sier Warø.

Verken han eller Daling vil si hva Angen Invest betalte for Cornelias hus.

- Men jeg er veldig fornøyd, sier Daling.

Ida Daling har etter nesten ti år som eier av Cornelias Hus solgt butikken til Angen Invest. 

Ida Daling har etter nesten ti år som eier av Cornelias Hus solgt butikken til Angen Invest. 

På forsiden nå