Borten Moe har fått ny jobb

Går fra regjeringen til det statlige selskapet Siva.

Saken oppdateres.

Ola Borten Moe er tilsatt som direktør i Siva og skal lede avdeling for innovasjon. Han får ansvar for alle Sivas eierskap i innovasjonsselskap, forsknings- og kunnskapsparker. I tillegg blir Sivas utenlandsvirksomhet Borten Moes ansvarsområde.

Borten Moe starter i sin nye jobb ved årsskiftet.

–Jeg har jobbet i skjæringspunktet mellom politikk og næringsutvikling i snart 20 år. Da må det være lov å tenke at man kanskje har plukket opp noe småtteri som gjør at jeg kan bidra i denne nye jobben. Det blir en viktig del av min nye oppgave å være med på å bygge opp infrastruktur over hele landet og bidra til å øke verdiskapingen ytterligere, sier Borten Moe.

Gode venner

SIVA er statens redskap for å utvikle og bygge infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling i hele landet. Selskapet er eid av Nærings- og handelsdepartementet og har hovedkontor i Trondheim. Borten Moes nye sjef blir Erik Haugane, som inntil i sommer var toppsjef i oljeselskapet Det norske.

- Ikke bare vil innovasjonssatsingen får en meget kompetent leder, men hele Sivas engasjement for nyskaping og vekstkraft vil med Olas inntreden få et kompetanseløft, sier Haugane i en pressemelding.

Haugane og Borten Moe har et godt forhold. Da Borten Moe ble statsråd ble det vurdert om vennskapet kunne gi habilitetsproblemer.

- Haugane og Borten Moe har et bekjentskap. Spørsmålet ble vurdert, men det ble ikke funnet å være problematisk i forhold til hans statsrådsgjerning, har Ivar Vigdenes, Borten Moes tidligere politiske rådgiver, uttalt til E24.

LES MER: Haugane må gå fra Det norske

LES MER: Ny sjef i Det norske

Jobbjakt

Da valgnederlaget og regjeringsskiftet var et faktum, uttalte Borten Moe at han ikke bare skulle drive gården på Leinstrand.

– Jeg skal være nestleder i Senterpartiet, jeg skal hjem og drive gård, og så skal jeg gjøre noe annet i tillegg. Hva det blir gjenstår å se, uttalte Borten Moe da.

I dag er det altså klart hva «noe annet» blir.

LES MER: -Jeg må ha lønnsinntekt

På forsiden nå