Tusenvis av nordmenn involvert i ulovlig pyramidespill

Lotteritilsynet konkluderer med at reiseklubben World Ventures er ulovlig, og varsler pålegg om full stans i Norge.

Lotteritilsynet mener at reiseklubben World Ventures driver ulovlig pyramidespill. Bildet her viser turister som ligger på stranden i Nice. 

Saken oppdateres.

Det amerikanske selskapet World Ventures tilbyr medlemskap som skal gi rabatter på feriereiser over hele verden.

I 2010 ble World Ventures spredt til Norge, og i utgangen av mai 2013 hadde selskapet over 3600 norske medlemmer.

Nå må nordmennene klippe medlemskortene. Lotteritilsynet mener at selskapet driver ulovlig pyramidevirksomhet, og krever at selskapet skal opphøre all salgsvirksomhet i Norge i løpet av to uker, skriver Dine Penger.

Samtidig ber lotteritilsynet om bekreftelse på at norske medlemmer og salgsrepresentanter er blitt varslet om stansen, ifølge Dine Penger.

For å være med i klubben må du betale en heftig inngangspris på 6200 kroner, deretter må du betale 4600 kroner for videre medlemskap. Lotteritilsynet mener at medlemmene ikke får valuta for pengene, og poengterer også at selskapet fokuserer på medlemmenes muligheter til å tjene penger og ikke på reiseproduktene i egen markedsføring.

Derfor mener Lotteritilsynet at World Ventures bryter pyramidebestemmelsen i lotterilovens paragraf 16 andre ledd, skriver Dine Penger

World Ventures norske advokat, Håkon Juell Hassel i advokatfirmaet Elden, er ikke enig med Lottertilsynets vurdering.

- World Ventures bestrider grunnlaget for det forbudet som er ilagt. Selskapet imøteser gjennom rettsprosess en grundig og objektiv vurdering av grunnlaget som Lotteritilsynet har bygget på. Det er vår oppfatning at tilsynets grunnlag både faktisk og rettslig er uholdbart, skriver Hassel i en e-post til Dine Penger.
På forsiden nå