Selvskanning i alle Obs-butikker

Coop liker at kunder skanner og betaler for varene selv. Nå innføres selvskanning i alle landets Obs-butikker.

Skann varene selv: Nå innføres selvskanning i alle obs-butikker. Du tar med strekkodeleser rundt i butikken og leser av selv etter hvert.  Foto: Bendiksby, Terje, NTB scanpix

Saken oppdateres.

Obs-butikkene vil bruk shopexpress-systemet. Dette består i at hver enkelt butikkunde kan hente seg en strekkodeleser fra et stativ ved inngangen til butikken. Kunden skanner selv varene samtidig som de legges i handlekurva.

Unngår kassakø

Det er Finansavisen som melder at Coop nå innfører dette i alle landets Obs-butikker. Coop tok i bruk systemetet i 2005, og har i det stille begynt å bruke det i stadig flere butikker. Nå har 21 av 31 Obs-butikker systemet, og nå kommer altså de resterende butikkene etter.

–Systemet er svært populært. Det øker kundetilfredsheten, og vi ser at stadig flere kunder tar det i bruk og at de kundene som bruker systemet handler oftere på Coop Obs enn andre, sier Kristin Paus, konstituert informasjonsdirektør i Coop til Fianansavisen.

Coop opplyser at hensikten ikke er å få kundene til å handle mer eller å spare penger på lønnsutgifter, men å gjøre kundenes handleopplevense bedre. Blant annet vil kassekøen holdes nede.

Hyppige kontroller

For å unngå svinn vil Coop ta tilfeldige kontroller. Da sjekkes det om alle varene er skannet, er de ikke det må de betales og og så blir kunden hyppigere kontrollert senere.

Til Finansavisen uttaler både Rema og Rimi av de avventer å innføre samme system.

På forsiden nå