Godsterminalen skal flyttes fra Trondheim sentrum

- Endelig kan Trondheim utvikle Brattøra og sjøsiden, sier Linda Hofstad Helleland.

Dagens godsterminal legger beslag på store areal på Brattøra. I dag har regjeringen bestemt at den skal flyttes til sør for Trondheim. 

Saken oppdateres.

Regjeringen har i dag bestemt at det blir en delt løsning for godsterminal, og at plasseringen blir sør for Trondheim.

Det er nå avklart at det ikke blir en felles terminal for både båt, bane og bil. Terminalen skal fordeles på to ulike steder, og havnedelen av terminalen skal ligger på Orkanger. Torgård, lengst sør i Trondheim, og Søberg i Melhus er de to alternativene for bil og bane.

Dermed nærmer det seg slutten for en over 20 år lang debatt.

- Dette er en gledens dag for Trondheimsregionen og hele Midt-Norge, sier Linda Hofstad Helleland, leder av transportkomiteen på Stortinget til adressa.no.

- Endelig kan Trondheim utvikle Brattøra og sjøsiden. Nå er det bare å slippe fantasien fri for hva byen skal bruke denne indrefileten til. Trondheim skriker etter areal, og her er det bare fantasien som setter grensene. Med Orkanger som containerhavn, slik Trondheimsfjorden Interkommunale Havn lenge har jobbet for, vil mye areal frigis i hjertet av byen, skriver Helleland og Frps Sivert Bjørnstad i en pressemelding.

Forutsigbarhet

De to legger også vekt på at avklaringen er viktig for næringslivet.

- Godsnæringen får endelig forutsigbarhet til å utvikle seg. Det har vært en uholdbar situasjon for transportører som vil utvikle seg i Midt-Norge at de ikke vet hvor godsterminalen skal ligge i fremtiden. Nå kan de legge planer i både 50- og 100-årsperspektiv, skriver de.

I vedtaket heter det også at Samferdelsdepartementet nå ber Jernbaneverket og Statens vegvesen om å i løpet av 2014 gjennomføre nødvendige utredninger for å gi en anbefaling om siste del av terminalen skal legges til Torgård eller Søberg. Deretter skal regjeringen fatte den endelige beslutningen.

Linda Hofstad Helleland,  leder av transportkomiteen på Stortinget 

Linda Hofstad Helleland, leder av transportkomiteen på Stortinget 

På forsiden nå